Leovo předprázdninové rozjíždění

Inspirace lokálními závody aneb velmi úspěšný začátek sezóny v podání Lea. Co všechno jel před prázdninami? Jaké jsou postřehy z jednotlivých závodů?

Vezmeme to pěkně chronologicky.


30. 5. – Jevíčko MTB OPEN

Závod, ve kterém je kategorie pod/nad 40 let, v předešlých ročnících účast kolem šedesáti lidí z nejbližšího okolí, letos přes tři sta a kromě Cimbála celá republiková elita. Přihlásil jsem se na dlouhou trasu, bez nároku na úspěch, abych si dal do těla. To se povedlo dokonale. Přetěžká stoupání, ve kterých mi vypínal tachometr, protože jsem jel pomaleji než 5 km/h, jednoduché sjezdy, asfalt. Na celopéru s plášti 2,25 jsem se nadřel.

Výsledky.


7. 6. – Městské XC – Moravská Třebová

Městské cross country. Moc pěkný závod, pestrá trať a zase hojná účast. První dvě kola jsem makal jako ďas, abych se utrhl a poodjel, další tři už jsem si užíval závodu.

Snaha prvních kol se vyplatila a tak Leo bere zlato. Kompletní výsledky zde.


13. 6. – Velká cena Losiny

Tradiční závod zahajující Šumperský MTB pohár. Několik let už jsem tu nejel a nestačil jsem se divit, jak je to náročná trať. Zkušení a znalí říkali, že to je na úrovni Českého poháru. Zase velká účast, museli oddělit starty kategorií.

Další zlato pro Lea, celkové výsledky zde.


20. 6. – Křížová stezka

Křížová stezka ve Zlatých Horách v Jeseníkách. Brutalita nejbrutálnější!!! Tři dny v kuse pršelo, start v dešti, bez rozjetí, 12 °C a hned do pořádného vršku. Kam jinam, když v Jeseníkách nikde rovina není. Čtyřicet kilometrů v rozvodněném korytu potoka, po proudu i proti. Nic podobného jsem nezažil. Kupodivu jsem všechno sjel i vyjel, tady zase full udělal polovinu práce za mě. Prvních a posledních pět kilometrů se jelo stejnou trasou. Po dvou hodinách se terén změnil natolik, že jsem to místy nepoznával. Prsty jsem měl naprosto zmrzlé a v křeči, že brzdím, jsem poznával jen podle skřípotu.

Leo rozšiřuje sbírku zlatých medailí i v tomto závodě. Kompletní výsledky zde (pozor, odkaz na stažení .xls soboru).


27. 6. – XC Kolšov

Další závod Šumperského poháru. Zase pěkné XC, nahoru, dolů, kořeny, technika, tak jak to má být.

A výsledky taky tak, jak mají být 😀.


28. 6. – Kavkaz Cup Drahany

Další silniční závod, v Ochozi u Brna, tentokrát s hromadným startem, kde jsme se zase potkali s Davidem. Pěkných 54 km za plného provozu, neznačeno, bez pořadatelského zajištění, muselo se být hodně ve střehu. Silničáře tolik neznám, ale konkurence musela být víc než solidní, když třeba Vodička nebo Boháč nebyli na špici celkového pořadí. O to větší uznání přikládám Davidovu výkonu, ještě při neznalosti trati. K tomu přijel z domu po vlastní ose a zpět to vzal ještě „zkratkou“ se mnou přes Blansko, takže se byl po závodě vyjet sedmdesát kilometrů proti větru. Je to kanec. Hrozně se mi taky líbí, že vedle něj vypadám na fotce jako mimino. Mě utrhli na třetině závodu, ale zůstali jsme ve čtyřech, tak to šlo. Po dvou třetinách měli náskok necelou minutu, ale přišly kopečky a rozestup se rychle zvětšoval. Hic pořádný, celkově velká spokojenost.

David třetí, Leo první: pěkně kluci. Výsledky zde.