KPŽ v Novém Městě – ve znamení maratonců

Cyklistický seriál Kolo pro život měl svou další zastávku 15. 8. 2020 v Novém Městě na Moravě. Zde si závodníci mohli vybrat kromě obvyklých tratí C a B i trasu A – UCI MARATON, na které jsme měli největší zastoupení. Po velkých vedrech předpověď počasí hlásila na celý víkend bouřky. Naštěstí však nepřišly a pro závodníky byly připraveny ty nejlepší bikové podmínky. 22 stupňů Celsia, zataženo a lehce mokrá trať s krásnými technickými sjezdy i výjezdy, ale i s několika blátivými úseky.

V 9:30 se na start hlavního závodu trasy A 85 km s převýšením 1 600 metrů postavili Michal a Kačka Kubanovi, Radim Hlůžek, Petr Kubelka a David Dvořák. Po startu hned první kopec nadělil startovní pole do skupin podle výkonnostních kategorií.

Odjela početnější skupina, ve které nechyběl Petr. Ve druhé skupině drželi pozice Radim s Davidem.

Na patnáctém kilometru sjela druhá skupina Petra s několika dalšími závodníky, kterým vysoké tempo první skupiny příliš nesvědčilo. Naši chlapi skvěle spolupracovali a společně zvládli objet skoro celou trasu.

Od sedmdesátého kilometru, díky rostoucímu tempu a zvyšující se únavě, začali závodníci z šestičlenné skupinky odpadat. Pár kilometrů před cílem v této skupině zůstal už jen Radim s Davidem a polský jezdec Maciej Pitach. Nakonec k cíli dojeli všichni 3 společně a o jejich pořadí rozhodl až závěrečný špurt, kterým vybojoval David 2. místo v kategorii a 12. v celkovém pořadí.

Radim dojel na 10.,

Petr na 12.

a Michal obsadil 7. místo v kategorii.

Kačku zastavil nepříjemný pád. Naštěstí se jí nestalo nic vážnějšího, je v pořádku a už se těší na další závod 😀.

Na start trasy B se postavil do první řady Jakub Mokrý. Při vší smůle se mu nepodařilo protnout cílovou pásku. Ve skvěle rozjetém závodu z 6. pozice Kubíka nečekaně zastavil prořízlý plášť, který už ani duše nespasila. Přejeme více štěstí a držíme pěsti na příští týden, Kubíku.

Cílovou pásku na stejné trase protnul Lukáš Matulka, který svým 11. místem vylepšil pohled do výsledkové listiny.

Na nejkratší dospělácké distanci, trase C, se rozhodl bojovat Michal Anýž a získat další zkušenosti ve své nedlouhé závodní kariéře. 24. místo naznačuje posun správným směrem.

Celkové výsledky na SportSoftu.

Za fotky děkujeme pro_photo0102 a ReinerPhoto.