SALZKAMMERGUT TROPHY

Dan Michl si zajel zazávodit k našim jižním sousedům.

15. července se konal tradiční rakouský závod Salzkammergut Trophy. Na výběr bylo z několika tras a nejdelší z nich měřila 209 km se 7 000 výškovými metry. Tu jsem si nechal na příště. Já jsem jel 80 km s převýšením okolo 2 500 metrů, na které bylo přihlášeno asi nejvíc závodníků mé kategorie – do 29 let.

Start závodu byl v 10:15 a po jednom úvodním brdku následoval asi nejtěžší kopec na trati. Kopec s názvem Salzberg se 3,5 km a průměrným sklonem 17 % dal všem určitě zabrat, hlavně když teplota ve stínu ten den byla 35 stupňů. Z něj se pak cca kilometr a půl sjíždělo a následoval další 7,5km kopec, ale naštěstí s již mírnějším sklonem.

Cestou na kopec jsem dojel pár závodníků, ale z kopce mi pár z nich opět odskočilo. Nechápu kolik km/h museli jet, ale já jel 84 a ujížděli mi. Potom už následoval poslední pořádný kopec s délkou okolo 7,5 km a se sklonem asi 10 %. Tam jsem je zase dojel, předjel a naštěstí mě už ve sjezdu nedojeli. Potom následovalo celkem „pohodových“ 20 km do cíle, většinou po rovině s jen pár brdky.

Nakonec jsem si dojel pro 20. místo celkově a pro 7. místo v kategorii, ve které budu závodit dalších 10 let, takže prostor pro zlepšení tam určitě je 😀.

Foto zde.