Leovo zahájení sezony

Sezonu jsem začal, jako většinou, hned v lednu, závodem v Hradci Králové. Zvítězil ten, kdo méně padal. Bylo jen náledí a bláto, teplota kolem nuly.

Druhý závod byl v Letňanech, spojený s For Bikes. Pěkná trať, pěkné počasí, nahoru, dolů, klopenky, rychlé roviny. Velká účast a super výkony a výsledky našeho týmu. Výstava taková všehochuť, trochu skromná, ale pěkná.

Pak Morkovice, to stálo za to! Na čtvrtém kilometru jsem vyhrožoval, že končím. Kolo se nedalo tlačit ani nést, o jízdě se nebavme. Hodně závodníků to vzdávalo. Tolik tlačících kolo v protisměru jsem snad ještě nikde neviděl. Postupem času jsem to vyhodnotil tak, že jsem ještě žádný závod bezdůvodně nezabalil, a chtěl jsem zjistit, jestli druhé kolo bude tak hrozné jako první. Bylo. Do sprchy oblečený, fronta na wapku dvě hodiny.

V Bílovci byl závod trochu kratší a trochu míň bahnitý, přesto makačka, dost citelné převýšení a nároky na techniku jízdy. Hlavně výsledek byl úspěch, zvítězila i Markéta Giergielová, takže tým byl zase vidět.

V sobotu 22. dubna Porubajk. Závod se jede v moc pěkném prostředí. Necelých sedmdesát kilometrů, hodně bahna, techniky, kopců. Náročnost na moje poměry značná. Jsem prošitý ještě teď. Ale ustál jsem to a výkon a výsledek nebyl až tak špatný. Jednou jsem se v rozbitém, rozbahněném a rozježděném sjezdu lesní úvozovou cestou i trošku vyválel.

Teď mi jaro pokračuje Rohálovskou 50, tak nás potěš koště.*

* Pozn. redakce: I zde Leo minulou sobotu zvítězil. Gratulujeme!

Za foto z Morkovic děkujeme fotozdeno.rajce.net.