Středeční pohár – Odolov (1. díl)

Máme tu konec prázdnin, je tu září a s ním i již 27. ročník populárního Středečního poháru. U nás, na Náchodsku, často přezdívaný jako světový pohár (SP – středeční pohár) či mistrovství galaxie 😄.

Letošní ročník do poslední chvíle bohužel provázela nejistota, zda se vůbec uskuteční, nakonec ale stavitelé jednotlivých okruhů a také místní srdcaři pohár uskutečnili. Jako již tradičně první zastávkou našeho svěťáku byl Odolov – vesnice proslavená spíše svou věznicí s lehkou ostrahou se tentokrát proměnila ve velké závodiště.

Celkem se na start postavilo 158 závodnic a závodníků různých věkových kategorií. Trať v místních lesích patří mezi spíše technicky méně náročné. Čekali na nás tři pětikilometrové okruhy, každý s převýšením cca 140 metrů. V závodním tempu jsme okruh prolétli za necelých 14 minutek, závod trval celkově cca 42 minut a nejrychlejší z MONDRAKER Racing teamu byl Drejslik následovaný Martinem Frenclem. Celkově to Martinovi dalo na 9. místo celkově a nepopulární brambory v kategorii. Lukáš byl 5. celkově a 2. v kategorii… Po Sudetech se svěťák stěhuje do Hronova „ke hřbitovu“ do místního bajkparku, kde to bude stát za to 😄.

Pokračování příště…

Více fotografií naleznete zde. Děkujeme.