Středeční pohár – Hronov (2. díl)

Druhou zastávkou Středečního poháru byla letos zvolena též známá lokalita, a to v Hronově. Stavitelem hronovské trati je všem známý fanatik Véna Hornych a jeho crew. Dokonce i místní název „U Hřbitova“ napovídá, že se nebude jednat o žádné kápéžetko. Tím, jak letos do poslední chvíle nebylo jisté, zda se vůbec SP uskuteční, neměl Véna moc času svoji trať vyšperkovat jako vždy, ale i tak to stálo za to. Pár sekcí musel kvůli povolením na poslední chvíli vynechat. Vše podstatné, to technicky náročné, se ale povedlo zachovat, a dokonce se podařilo okruh obohatit o jeden celkem brutální a v deštivém počasí nevyjetelný výjezd. Samozřejmě, jak jinak, od středečního dopoledne byl Hronov vesele skrápěn vodou, a tak se nám z trati po pár průjezdech udělala pěkná klouzačka a z onoho výjezdu krásný výstup.

Okruh měřil cca 3 km s převýšením 150 m a muži měli dle zvyklostí naplánované 3 okruhy. Od startu se jelo pekelné tempo, každý, kdo pomýšlel na dobré umístění, musel najíždět do techniky co nejvíce z čela závodu… Poté se již startovní pole rozřadilo a tempo lehce opadlo – i tak byl průměrný tep na 50 minutách 170 a maximálka se vyšplhala na 184. Lukáš tentokrát ovládl kategorii MASTERS I a celkově obsadil 4. místo. Martin, známý to technik, si v umístění také polepšil a bral v MUŽÍCH 3. v kategorii a celkově 6. místo.

Vénovi tímto děkujeme za krásné bahenní lázně. Další zastávka bude v Teplicích nad Metují v lesoparku v podání Tomase Čady.
Stay tuned 😉…

Více fotografií naleznete zde. Děkujeme.