KPŽ Znojmo

Radimův rychlý postřeh z ještě rychlejšího KPŽ Znojmo burčák tour.


Na konec prázdnin jsem se rozhodl udělat si výlet na závod KPŽ do Znojma. Vzhledem k poměrně dlouhé cestě (cca 240 km) přišel start trasy B v 11:30 velmi vhod. I tak jsem ale do Znojma dorazil včas a vydal se na delší rozjetí s cílem projet si kus trasy po startu a především do cíle, což se nakonec ukázalo jako rozhodující. Při prezentaci ještě fasuju tradiční sklenici okurek a startovní číslo 13.

Start klasicky za autem po široké silnici, každý chce dopředu. Nájezd do terénu, hodně se to natahuje a v 1. brdku se už dělají mezery. Jedu doraz, na 10. km mi chybí na rovině cca 15 m na skupinku před, už to ale na větru nedokážu docvaknout, a tak jedu až v další. Zbytek závodu pouze ve skupině, občas za to někdo bere, ale nikdy nic z toho. Jedu stále dost na čele, abych se pokud možno vyhnul problémům, výkonově údržba.

Cca 10 km před cílem (odkud jsem měl trasu už projetou) jsem zkusil v technickým místě poodskočit, že se to roztrhá a pojedeme. Jel už jsem předtím chvíli tempo na špici. Odskočil jsem jim ale sám, takže jsem si řekl kašlu na to a jedu. Byli za mnou střídavě odhadem tak 5–20 s. Moc jsem se neohlížel a jel prostě doraz, bylo to na větru a brdky. Pod posledním kopečkem už to bylo opravdu na kousek, ale podržel jsem tempo přes vrchol a ve sjezdu vytěžil ze znalosti. Neskutečně mě nedokázali dojet, takže jsem to udržel těsně v dorazu do cíle!

Výsledky: zde

Foto: v galerii KPŽ a od ReinerPhoto