Sázava

Třetí dějství Prima Cupu hostila letos středočeská Sázava. Zase se nás tady sešla slušná partička, takže o zábavu bylo postaráno. Závod byl spíš leteckým dnem než nějakou prověrkou zdatnosti v ovládání kola. Na trati se ale pár zrádných úseků našlo. Především rychlé sjezdy, které končily v blátě, kde se spolehlivě zalepil vzorek a kolo se stalo prakticky neovladatelné. Pořadatel v závěru trati připravil trojí průjezd řekou, který znamenal předepírku kol i závodníků před konečnou očistou v cíli.

Na trati A na závodníky čekalo 82 kilometrů a 2 240 metrů převýšení. Už po startu bylo vidět, jak jsou karty rozdané. Úvodní 5km stoupání oddělilo zrno od plev. Kdo tady nebyl vepředu, už nedostal šanci se tam vrátit. Naši kluci tam naštěstí byli v hojném počtu 😀.

Se všemi nástrahami si nejlépe poradil Sebastian, který se na trati zdržel jenom 3:23 a bral za to druhé místo v kategorii.

Zuzka nechala za zády všechny své soupeřky a tím si rezervovala prostřední místo na stupních vítězů.

Trasa B měla poloviční parametry „áčka“, tedy 40 km a 1 250 metrů převýšení. I tady se startovní pole nadělilo úvodním kopcem. Z tváří závodníků je vidět, jak moc jim úvod chutnal 😀.

I tady se dařilo. Dan si s tratí poradil za necelých 1:51 a bral páté místo.

Na trasu C (16 km, 450 m) si odskočila Katka vyčistit hlavu po tom, co dělala support na dětských závodech.

Celkové výsledky najdete zde.

Za fotky děkujeme FB profilu Prima CUPu. Největší várku jsme vzali z galerie Ondřeje Littery 👍.