Tisíc mil podruhé a dvakrát?

V neděli 4. 7. v 15 hodin startuje v západních Čechách bikepackingový závod 1000 Miles adventure. Závodníky oproti zvyklostem čekají dvě varianty trasy, tzv. severní, vedoucí známým terénem po severních hranicích Česka na východní Slovensko, a nově trasa jižní, která bude ale překvapením, dosud je znám jen start a cíl. Loni závod slavil desáté výročí a k němu se měla jet i varianta 2020 mil, tedy návrat ze Slovenska zpět. To se kvůli pandemii odložilo a právě účastníci severní trasy budou letos mít možnost se na Slovensku rozhodnout a zkusit absolvovat cestu zpět (a tato trasa také zatím není známa).

Pravidla závodu jsou jednoduchá, závodníci se pohybují vlastními silami, bez externí podpory, vše si vezou s sebou a jsou odkázáni na veřejně dostupné služby a na několik takzvaných checkpointů na trase. Následují přitom trasu v GPS navigaci připravenou pořadateli.

Jsou to dva roky, co jsme s napětím sledovali cestu Milana Hanyka v tomto závodě. Jel opačným směrem, ze Slovenska do Čech. Cestu absolvoval v těžko uvěřitelném čase pod 7 dnů, stanovil tak rekord závodu a mnozí z nás strávili u „livetrackingu“ větší než malé množství času. Sice říkal, že už nikdy více…

Takže mu držte palce, právě balí a připravuje poslední věci.

Pro jeho sledování můžete použít odkaz https://www.onisystem.net/v2/#/login nebo aplikaci ONI system v chytrém telefonu (link na google play /appstore).

A tam použij následující přihlašovací údaje:
e-mail: 266@onisystem.net
heslo: Mnsad22
(Předpokládáme, že správná trasa se nahraje se spuštěním závodu.)

Sami jsme zvědavi na následující otázky:
Pojede jih?
Nebo sever?
Pokud sever, chce jet i zpět a tedy 2020 mil?
Opálí se cestou?
Naučil se plavat, nebo bude zase objíždět Váh?
Uvidí medvěda?