Jarní Prázovka

Martin nám ve svém reportu představí svoje postřehy z prvního závodního švihu 😉.


V neděli 16. 5. 2021 pořádal HSK cycling team silniční vyjížďku a zároveň časovku na horskou Prázovu boudu. V dopoledních hodinách jsem se sešli s několika dalšími závodníky na náměstí v Polici nad Metují a vyrazili jsme společně směr Dobruška. Po cestě ve Velkých Petrovicích jsme nabrali Drejslika, v Hronově pak další jezdce a jezdkyně. Do Dobrušky na start jsme jeli ve skupině cca 10 účastníků. Pěkně jsme se prostřídali, a tak nám cesta utíkala. Pár minut po našem příjezdu přijela i druhá skupina účastníků spolu s dalším členem našeho teamu Michalem. Všichni jsme se po dlouhé době opět viděli. Při přípravě na start jsme prohodili pár slov a hurá do toho.

Hned od startu se jelo svižným tempem. Trasa dlouhá 14 km s převýšením 460 m byla v takovém tempu dost náročná. Nejlépe se umístil v barvách našeho teamu Lukáš, který vybojoval pěkné 11. místo. Dále na 22. místě se umístil Michal a já po boji až do cíle jsem dojel na 30. místě.

Cesta domů probíhala opět ve svižném tempu přes Orlické hory. Na zpáteční cestě jsme byli už jen v šestičlenné skupině v čele s Lukášem. Počasí nám, myslím, vyšlo dobře, i když nějaký ten stupínek navíc by vůbec neuškodil.

Krásné zpestření neděle sto kilometrovým okruhem v sedle bylo malou ukázkou zimní fyzické přípravy na letošní sezónu. Z mého pohledu je určitě co zlepšovat. Už se moc těším na první MTB závod Prima cup v Machově.