Nova cup Mikulov

Tak jsme se hecli. Je vidět, že týmový duch je opravdu silný a Radimovo pošťouchnutí mělo veliký ohlas. V reakci na něj se 15! závodníků vydalo první říjnovou sobotu na (pro většinu z nás) vzdálený předposlední díl Nova Cupu – #SVĚTOVÉČESKO MIKULOV – udělat ještě pár bodů do týmové soutěže.

Pro většinu začalo putování už v pátek, když novopečený Moravák David nabídl přístřeší, kus gauče a podlahy a ušetřil mnohým ranní vstávání v nelidský čas. Jeho žena Lucka navíc připravila velmi příjemné překvapení v podobě luxusních pečených pochutin, na které se vzpomínalo celou sobotu (a ještě asi nějaký čas bude) 😁.

Trať v Mikulově úplně nenaplňuje hlavní lákadlo organizátorů: „Závody se zárukou PRAVÉHO mountain bikingu.“ Z celkových 55 kilometrů trati je asi 30 po asfaltu a zbytek po velkých cestách. Pořadatel si je toho ale patrně vědom, a tak se snaží závody zpestřit objedávkou počasí. Loňská blátivá rallye byla asi přeci jenom moc, takže se letos experimentovalo s větrem. Jihovýchodní vítr s nárazy 20 m/s udělal z jinak nudného přejezdu po severní hrázi Novomlýnské nádrže adrenalinový (a fyzicky velmi náročný) zážitek.

V 9 hod. ráno se náměstí zaplnilo závodníky a první lajna se pěkně zamodrala.

Po pár asfaltových přejezdech jsme se podívali i mezi vinice do úvodní kopcovité části.

Tady jsme si zase otestovali výkonnost a rozdělili do skupin pro další průběh závodu.

Naši závoďáci se se všemi nástrahami popasovali na výbornou a většinou zaplnili první stránku výsledkové listiny.

Ve výsledkách se nám navíc schovává Michal Nýč, který dokončil 21./4. 👍.

Na pódium se podíval Sebastian Vlček, který obsadil druhé místo mezi Hobbíky.

A Kačka Kubanová skončila třetí mezi „ženami v rozkvětu“.

Za fotky děkujeme FB NovaCupu.

Kompletní výsledky zde.