Hostýnská 50 a Ruslavská 50

Na rozdíl od většiny z nás Markéta nekončí s ježděním v Hostýnských vrších Drásalem, ale je ochotna tam absolvovat ještě pár závodů lokálnějšího charakteru. Podívejme se tedy na její zážitky z Hostýnské 50 a Ruslavské 50.


Hostýnská 50, 1. 8. 2020

Hostýnská 50 je svižný závod, kopce do tahu, méně technických míst, i když trasa a některé úseky byly rozbahněné a rozbité od těžby dřeva, tak jak tomu bylo u Drásala. Prvních zhruba 10 km se stoupá, jede to dobře 😁, pak se profil začíná vlnit, výjezdy i sjezdy jsou nejen po lesních zpevněných cestách, ale i v bahně, po volných šutrech, nicméně žádné velké obezřetnosti není příliš potřeba. Oproti posledním ultramaratonům v Dolní Moravě nebo na Drásalovi to byl až moc krátký závod.

Výsledky:
Kat. 1., abs. 140./290.

https://www.hostynska50ka.cz/vysledky/


Rusavská 50, 18. 8. 2020

Start z malé vesničky Rusava začíná pozvolným několikakilometrovým stoupáním, což mi vcelku vyhovuje. V pelotonu se objevilo dokonce 36 žen, možná i díky zrušené kratší trase 35 km.

Rusava oproti Hostýnské 50 má více bikových částí, hlavně náročnějších sjezdů. A i když bylo tropické počasí pár dní před závodem, v lesích stále zůstává tlející bahno a rozjeté cesty od lesní techniky, což dělá z trasy fyzicky náročnější a napínavější závod.

Držela jsem si rychlejší tempo a snažila se jej udržet až do konce. Na silnici jsem neměla problém tahat špici juniorkám nebo třeba i mužům.

Asi 4 km před cílem jsem si všimla pomalého defektu, což už nemělo smysl řešit dofouknutím, poslední kilometry do cíle byl sjezd.

Závod se mi vydařil, dojela jsem do cíle jako 3. žena a 1. ve své kategorii

Výsledky:
Kat. 1., abs. 138./393.

https://www.rusavska50ka.com/vysledky