Silničáři na Masarykově okruhu

Silniční závody bez přítomnosti aut? Pokud nejste WorldTour závodníci, není vše ztraceno. Šanci okusit tento pocit dostanete v rámci Velké ceny kolasvorada.cz. Jak to může vypadat, se dozvíte v reportu Davida Dvořáka.

V pátek 24. 7. 2020 se konal na Masarykově okruhu v Brně silniční cyklistický závod Velká cena kolasvorada.cz. Sjely se týmy z celé České republiky. Opravdu skvělou závodní atmosféru se spoustou fanoušků si nenechali ujít ani naši kluci, kteří nechyběli ve startovním poli. Na start závodu se v 18:00 postavilo bezmála 200 závodníků, kteří měli možnost vybrat si ze dvou délek tratí, buď ze 4, nebo 10 okruhů (1 okruh = 5,3 km s převýšením 71 m).

Díky kratší vzdálenosti závodu se od začátku jelo velmi vysoké tempo, zásluhou toho měli naši nejúspěšnější závodníci v závěru průměrnou rychlost 40 km/h. V první polovině závodu ze skupiny unikli Procházka, Doležal a Hrstka. Tato trojce vydržela v úniku až do cíle a podařilo se jí vytvořit téměř tříminutový náskok na pronásledující skupinu. Z našeho týmu si pro nejlepší výsledek dojel David Dvořák, který obsadil 2. místo v kategorii, v těsném závěsu za ním dojel Lukáš Matulka na 3. místě v kategorii a Leopold Spáčil obsadil krásné 4. místo ve své kategorii.

Celkové výsledky na ChampionChip.

Za fotky děkujeme Tereze Mičíkové.