MČR MTBO na krátké trati

Už několikrát jsme psali o orientačních bodovačkách na kolech. Ty ale vznikly z pohárových závodů MTBO, které se jezdí v rámci ČP pod Českým svazem orientačních sportů. Díky příchodu Rozálie Kuchařové do našeho teamu jsme rozšířili portfolio sportovních aktivit i o MTBO. A když už článek, tak proč ne rovnou z mistrovství 😁.

První MTBO závody nám letos začaly až 20. 6. ve Stvolínkách nedaleko České Lípy. Hned první závod Českého poháru byl zároveň i Mistrovstvím ČR na krátké trati. Do té doby bylo těžké zjistit, jakou mají mé soupeřky výkonnost. Moje trať měřila vzdušnou čarou 12,2 km a měla 20 kontrol. Já jsem během trati najela 16,7 km za 1 h a 17 minut. Už od začátku se mi jelo dobře. Ale musela jsem se brzdit, abych jela pomalu a hlídala si pořád mapu. První kontrolu jsem našla bez sebemenšího zaváhání a i zbytek závodu jsem zvládla v podobném stylu.


Během závodu jsem vůbec netušila, jak na tom jsem, jestli jsem poslední nebo první. Do půlky trati jsem nepotkala jedinou soupeřku a to mě trochu znepokojovalo. V druhé půlce trati jsem už dojela holčinu, která startovala 4 minuty přede mnou, a tak jsem si říkala, že asi nejedu vůbec špatně. Ale nesmím se tím nechat rozhodit a musím pokračovat v plynulé jízdě dál. V cíli jsem netrpělivě čekala, až dojedou všechny holky z mé kategorie a na jaké umístění mi můj čas bude stačit. Když všechny konečně dojely, bylo mi oznámeno, že jsem první. Mezi povinnosti mi tak přibyla antidopingová kontrola, tudíž jsem musela hned po závodě na testy. Hodiny do vyhlášení se neskutečně vlekly, ale večer konečně nadešel můj čas, kdy jsem mohla vystoupat na nejvyšší stupínek. Sezónu jsem tedy zahájila úspěšně a doufám, že se mi bude dařit i na dalších závodech, pokud se budou konat.