Manitou a Silesia

Sobota 22. 8. 2020 byla opravdu nabitá tradičními XCM závody. Na Králi Šumavy ani Čeladné nenechali letos naši závodníci stopu.

Velmi početná skupina, čítající 8 závodníků (jmenovitě Markéta Giergielová, Radim Hlůžek, Sebastian Vlček, Petr Kubelka, Lukáš Drejsl, Tomáš Kučera, Jirka Míl a Luky Tříska), se vydala bojovat o body do Českého poháru XCM a také do teamové soutěže Nova Cupu do Opavy. Zde se konal 20. ročník Head Silesia bike marathonu. Všichni prokázali svoji lásku ke kolu a naordinovali si co nejdelší pobyt v sedle – v řeči čísel 90 km a 2 250 m.

Radim s Kubeláčem startovali v kategorii Elite a rozhodně se tam neztratili.

I když Drejslikova fotka evokuje pohodovou projížďku zámeckým parkem, zdání klame. V kategorii 6. místo.

Šikovný fotograf poskytl záběry našich závodníků kategorií Masters chvilku po startu (i když se před ním Kůča schovává).

A to nejlepší nakonec, 1. místo Markéty a 2. místo Sebastiana.

Výborného výsledku potom dosáhli kluci v rámci teamů. Drejslik oslovil Radima s Kubeláčem a společně brali druhé místo.

Celkové výsledky na OnlineSystemu.

Za fotky děkujeme Robertu Kočímu a NAPOHODU! bike teamu Píšť.

Druhá, počtem znatelně skromnější skupinka ve složení Kuba Mokrý, Michal Nýč a Michal Kuban se vydala na desátý podnik KPŽ, Manitou Železné hory do Chrudimi. I zde si pánové vybrali nejdelší z nabízených tratí, jejíž parametry jsou však v porovnání se Silesií přijatelnější – 66 km / 1 589 m.

Závod měl letos oproti předchozím ročníkům pár novinek. Prvním z nich byla stavební rekonstrukce Širokých schodů. Už tak tradiční špunt hned po startu se ještě zúžil. Na to naštěstí pořadatelé zareagovali tím, že pod schody čelo přibrzdil zaváděcí vůz, takže značná část startovního pole se stihla vrátit do balíku bez zbytečné nervozity nad schody.

Další změnou byl zvýšený průtok Chrudimky. Na obvyklém místě brodění byla nezvykle vysoká hladina vody. Díky tropickému počasí se ale spíš jednalo o vítané ochlazení než problém.

Smolařem závodu se pak za nás stal Kubík. Jako minulý týden v Novém Městě, i tentokrát chytil na čele defekt, který ho sesadil z bedny. Po běžecké vložce v Cítkovském kopci se mu sice podařilo získat duši, ztrátu asi 15 minut ale v 10 km sjezdu už smazat nešlo.

Kompletní výsledky na SportSoftu.

Za fotky děkujeme Kolu pro život a pro_photo0102.