Zpět k jarnímu závodění: Slavkovské radary

Koncem května Markét zahájila závodní sezónu časovkářským výjezdem Slavkovské radary. Jak zabodovala v tvrdé konkurenci, se dozvíte níže.

Závod lokálních rozměrů se stal letos prestižní záležitostí, vždyť kdo by řekl, že bude jako jeden z mála prvních vlaštovek v cyklistickém závodění roku 2020. Neváhala jsem ani já vyvětrat nové dresy až na vrchol Kozlova u Lipníku nad Bečvou.

Časovka do kopce, která po dlouhé pauze restrikcí a opatření šíření viru COVID 19, se stala výbornou alternativou po závodu chtivé profíky i hobby jezdce.

Startovka v minulých letech čítala desítky jezdců, letos startovalo přes 300 závodníků s intervalem po 1 minutě. Výkonnostní měřítko nastavila naše česká cyklistická elita s mistry republiky i Evropy.

Časovka nabídla necelých 7 km s převýšením 354 m (průměrné stoupání 5 %). Nejrychleji proletěl trať bývalý juniorský mistr Evropy v cyklokrosu Lubomír Petruš s minimálním náskokem před českým reprezentantem do 23 let Jakubem Otrubou z Elkov Kasper, třetí byl evropský šampion v cross country kadetů Jan Zatloukal z Nutrend Specialized Racing.

Na start se postavilo 45 žen a dívek, mezi kterými vyhrála Tereza Neumanová z týmu Česká spořitelna Accolade, úřadující mistryně republiky na silnici projela cílem v čase 19:55.

Pokud se ohlédnu já za svým výkonem, pak mi kejty vyvezly 1. místo v kategorii a 7. mezi ženami, s časem 22:07 jsem spokojená, vytvořil mi tak startovací metu pro další ročníky.

I když byl závod pořádaný za přísných opatření, pořadatelům, mimo jiné také Author Šela maratonu, se povedlo vše zvládnout a zorganizovat.

Výsledek: 1. kat., absolutně 160./313.

Foto zajitil NAPOHODU! bike team Píšť.

Kompletní výsledky zde.