KPŽ – Drásal

Poslední červnový víkend byl již tradičně obsazen závodem KPŽ Drásal. Tato kultovka, která se jezdí v Hostýnských vrších patří mezi nejkrásnější závody seriálu Kolo pro život a kdo jednou tento závod jel, tak ví, že ujetá vzdálenost je pouze orientační údaj, protože Drásal se měří hlavně na výškové metry!!!

Trasa B (převýšení 1985 m, 55 km) 

Na „béčku“ jsme registrovali nejvyšší počet závodníku v našich barvách,  tato trať ve srovnání s ostatními může vypadat jako procházka růžovým sadem, zdání však klame. Jedná se o jednu z nejtěžších tras B z celého KPŽ, téměř dvoukilometrové převýšení a kultovní stoupání Grapy se do Vás zahryznou takovým způsobem, že se z toho budete ještě dlouho oklepávat.

Nejlépe se s těmito nástrahami vypořádal Petr Kubelka Kubeláč, který dokončil celkově na 7. místě a ovládl svou kategorii Muži 23-29 let.

Trasa A (převýšení 3 920 m, 117 km) 

Na áčku už to byla více než pětihodinová řehole, naši týmoví jezdci se však ničeho nezalekli a jejich dřina nesla ovoce.

Lukáš Kobes dojel 4. v celkové klasifikaci!!! A stejné pořadí mu patřilo, také v profesionální kategorii ELITE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Desátou příčku v celkové klasifikaci obsadila naše mediální hvězda Ondra Lampík Paur, v kategorii mu však toto umístění vyneslo druhou příčku. O jeden stupínek níže se postavil skvěle jedoucí David Dvořák, který dojel celkově na 17. místě.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyní si však poslechněme samotného Lampíka co říká k závodu.

„Drásal je pro mě srdcovka, mám na něj ty nejsilnější vzpomínky a samotná lokalita Hostýnských vrchů ve mně budí pocit vzrušení, něčeho jiného, co na ostatních závodech nevidím. Samotná náročnost závodu – délka + technika budí zas respekt a natěšení – co vše dnes při závodě zažiji. Proto jsem  si Drásala stanovil jako hlavní vrchol sezony a také jsem tomu poslední 3 týdny zpět vše podřídil.

Poprvé jsem zvolil jinou taktiku než léta předchozí, kdy jsem se vždy držel od startu na čele s prvníma borcema a závěry jsem stál a trpěl v křečích.

Letos na kliďase, první kopec jsem si vyjel na pohodu kolem 45. místa a pak jsem začal přikládat pod kotlem a postupně předjíždět až se mi podařilo doletět na 10. místo absolutně na trase A.

Užíval jsem si bolest v kopcích, dlouhé technické sjezdy a také ta nenahraditelná panoramata ze všech vrcholů. Odpoledne zastřešila skvělá TEAM sešlost ve stanu, kde jsme se náramně bavili až do vyhlášení.

K večeru jsem se ocitl na tamní ,,vesnické zábavě“ a nakonec se slavilo až do ranních hodin.   Teď mě čeká svatební sezona, ale pár KPŽ-tek se ještě stihne.“

OBR (!!! převýšení 5 625 m!!!, 177 km) 

Zážitky z této trati byly tak intenzivní a hlavně objemné, že jsme se rozhodli této trati věnovat samostatný článek, který si můžeš přečíst zde…

 

Kompletní výsledky ze všech tratí můžeš shlédnout  zde….

Za fotky děkujeme reinerphoto