Author Král Šumavy jako ČP XCM díl 2.

V sobotu 25.5. se jelo další pokračování seriálu  Author Marathon Tour v podobě závodu Author Král Šumavy, který byl zároveň 2. dílem ČP v disciplíně XCM. Pro ročník 2019 byly připraveny zbrusu nové tratě v délce 49, 75 a 104 km, které otestovaly připravenost všech závodníků.

Na závodníky čekalo několik překvapení například hrad Velhartice, zdolání vrchu Svatoboru, nebo malý šumavský tunel. Tým SKIBIKECENTRUM.CZ se sešel ve dvanáctičlenném zastoupení a účastnil se všech tří tras. Všechny trasy navíc nabízely možnost okoupat se v brodu, čemuž někteří naši závodníci neodolali. Jako každý rok se závodníci shodli, že trať byla dost těžká, ale také velmi krásná.

Odkaz na kompletní výsledkový servis…

Na trati 49 km nás reprezentovali Martin Kochr a Jana Holanová, která v kategorii urvala krásné 3. místo.

 

Na střední distanci s  převýšením 2188 m náš prapor držel  Petr Hruška absolutně 8. místem.

Nejvíce startující náš tým zaznamenal královské distanci 104 km s těžce vyslovitelným převýšením 3377 m. Nejlépe se s těmito nástrahami popral Petr Kubelka, kterému těsně unikla bedna…

…a to ještě během závodu zvládl v řece dávat rozhovory pro tisk… 😀

Tomáš Kučera měl bohužel na 40 km kolizi s cizím závodníkem a skončil s podezřením na natržený stehenní sval. Přejeme, aby se co nejdříve zase dostal na kolo.

 

 

Zdroj fotek:

https://www.klatovynet.eu/fotogalerie/thumbnails.php?album=6337