Monínec na silnici – JAL

Náš po pauze navrácený závodník Tomáš Mařík, který holduje především „té jiné“ cyklistice (jako třeba přejezd sám na kole do Řecka apod.), si na začátek sezóny poslal kopcovitý silniční Monínec.

Takhle to prožil:
Vybrat si jako první závod na rozjetí JALku na Monínci bylo hodně bolestný. Okruh, kde se jede třikrát kopec Cunkov a s dojezdem okolo sjezdovky na Monínci, často mění závod jen v boj o přežití.
Po startu, kdy se začíná výjezdem na Cunkov, najedou na špic kluci z Čez Cyklo Team Tábor, následuje je Olda Novotný z CT Weber a pro mě jen začne blikat červená kontrolka ať zvolním. Zbytek představuje jen pohodičku a rozumnou jízdu do kopců, ať se úplně nevystřílím. Stejně tak cílový kopec, kde najíždím první z druhý skupinky. A i když s rozumem, tak jsem vůbec rád, když to ve víc jak 20% stojce vylámu na cílovou čáru.
Nakonec se po dojetí dozvídám, že je z toho třetí místo mezi třicátníkama. Což je, u prvního letošního závodu, milý překvapení 🙂

Mimochodem Tomáš už od jara mluví něco o etapovém závodě v jeho oblíbené lokalitě jihovýchodní Evropy 😀 Prý z toho budou zajímavé články 🙂