Apache Jestřebí hory

Třetí květnový víkend patřil partnerskému závodu KPŽ Apache Jestřebí hory. Jedna z nejhezčích a nejtechničtějších tratí přilákala závodníky z celé republiky. Navíc tento závod je jeden ze čtyř závodů KPŽ, kde je nejdelší distancí trasa A, to znamená tučný bodový příděl do týmové soutěže z obou tratí. Náš tým SKIBIKECENTRUM.CZ se tak sešel v Úpici v patnáctičlenném zastoupení připraven na trati podat ty nejlepší výkony.

Trasu A si od nás střihli 4 jezdci. Nejlépe z nich dojel Petr Kubelka, který ovládl svou kategorii 23-29 let. Na opačné straně výsledkové listiny figuruje Michal Kuban, který v jedné z technických pasáží amputoval jednu stranu řidítek, a proto musel ze závodu odstoupit.

 

Trasu B lze nazvat neoficiálním přeborem týmu SKIBIKECENTRUM.CZ, jedenáct jezd(ců)/kyň, kontrolovalo balík první půlhodinu závodu, když se mířilo k jednomu z nejtěžších stoupání závodu. Pří nájezdu do techniky, která je součásti Trutnov Trails následovala tvrdá selekce startovního pole. Následovaly nástrahy ve formě technických úseků, ale také spojování s trasou C. V cíli jsme potvrdili týmovou dominanci a v TOP 12 máme 6 riderů!!!

Nezdvořilost, rozloučení, znovu shledání a oddanost aneb posledních 15 kilometrů z pohledu Viktora a Kubíka:

Poslední čtvrtinu závodu naši kluci ve skupině společně s dalšími dvěmi jezdci. Spolupráce probíhá celkem hezky a všichni pomalu začínáme přemýšlet o spurtu na úpické náměstí. Za chvíli však přichází zhruba 20 % stoupání a nástup s příchutí 800 W, na který Viktor s Kubíkem hledají v této fázi závodu těžko odpověď a stávají se tak týmovou dvojicí, která se snaží spolupracovat a dojet si nabranou ztrátu.

Při předjíždění Céčkařů, však Kubík dostává do přehazovačky klackem. Tento incident ho nutí zastavit a vadu odstranit. Viktor mezitím pokračuje ve sjezdu přes tři brody a v hlavě má 2 myšlenky…. “buď je Kubik DNF, nebo problém vyřeší a ztrátu si dojede”. Za B je správně!!! V následujícím výjezdu Viktor vidí, jak Kubík dojíždí, proto si orazí, aby byl schopný hned po dojetí plnohodnotně tahat. Pronásledovaná dvojice mezitím bohužel získala rozhodující náskok, a proto taktika zněla jasně, jedeme pro týmové body.

Posledních pět kilometru po asfaltové rovině nahrávalo týmové spolupráci, ale Viktorovi to po třech kilometrech přestalo chutnat a tak ve strojovém tempu tahal pouze Kubík. Na pavé úsek do Úpice naši kluci dojeli s luxusním náskokem na jezdce za sebou, a taky s dostatečným odstupem od pronásledované dvojice. A tak do kopce na náměstí to již každý odjede za své. Týmové body jsou uhájeny!!!

  

Zdroj fotek:

https://www.kolopro.cz/kolo-pro-zivot/galerie/fotogalerie/apache-jestrebi-hory-2019/
https://www.kolopro.cz/kolo-pro-zivot/galerie/fotogalerie/apache-jestrebi-hory-2018/
https://www.kolopro.cz/kolo-pro-zivot/galerie/fotogalerie/apache-jestrebi-hory-2018-ii./