AMIX Biřička 2019

Tak se nám závodní kolotoč po dlouhé zimě pomalu roztáčí, a tím i naše putování po prvních závodech a zkoušení výkonnostních posunů oproti loňsku. O víkendu byl pro část našeho týmu pohodový a hezky organizovaný závod v Hradci Králové AMIX Biřička. Pro místní i nemístní byl připraven okruh o délce 22km, kde ho někteří jeli 2x. S řadou krátkých brdků a 0% asfaltu.

Na dlouhé trase jsme měli jako každoročně početné zastoupení:

Kuba Mokrý 2. (1.)

David Dvořák 6. (4.)

Tomáš Kulhavý 17. (10.)

Michal Kuban 19.(12.)

Lukáš Drejsl 22. (14.)

Lukáš Tříska 24. (7.)

Káťa Kubanová 3. v ženách

Závod se vyvíjel na dlouhé trase podle zažitých zvyklostí a představ. Hnedka po startu se utvořila větší skupinka. Asi 8 lidí, kde nechyběl Kuba a David. Po většinu závodu byl Kuba aktivní, i když párkrát hold přehlédl odbočku 😀 a musel zastavovat a otáčet se.

Závod se rozhodoval až v posledním výjezdu. Kde pod poslední kopec dojela 6členná skupinka. A tam byla už jen „mlha“, na konci stoupání se objevil jako první Kuba a vedle něho Roman Štastný. Bylo jasné, že se  tento souboj rozhodne až na pásce a taky tak bylo.

Po krátkém sjezdu a rovince následoval cíl, kdy Kuba bohužel o pár cm prohrál s Romanen. Takže bere 2. místo absolutně a 1. v kategorii. I tak si zde kvalitně potrénoval a zkusil, co má v nohách po zimě. Třetí projel cílem Lukáš Čáp. Dle komentáře to pro Kubu až tak skvostné nebylo. Posledních pár dní ho trápí silná alergie a nachlazení. David dolítnul cílem jako 6. absolutně (4.kat). 

Na kratší trasu se rozhodla jet Monika Tučková a brala to jako rozjetí před nedělením ČP v Kutné Hoře. Mimochodem na kratší trase vyhrála v ženách. GRATULUJEME!

  

 

Gratulace všem!

díky za fotky

Petr Nagy

https://numinek.rajce.idnes.cz/Amix_Biricka_2019