ČP XCO #1 Kutná Hora

V neděli se jel první závod ČP XCO v Kutné Hoře sezóny 2019. Naše malé zastoupení vyšvihl především Lukáš Kobes s Ondrou Lampíkem Paurem.
Lukáš mezi elitou zajel 6. místo absolutně a bude radost pozorovat, jestli bude tyto pozice obhajovat a ideálně i stoupat sezónou výše.
Lampík svým ryzím hobby „comebackem“ (prostě je z něho „běžný pracující smrtelník“ 🙂 ) ovládl kategorii EXPERT (což je kategorie pro HOBBY jezdce bez licence ČSC do 30let).

MUŽI ELITE
Lukáš Kobes 6.

MUŽI EXPERT
Ondra Paur 1.
Pavel Holan 16.

ŽENY ELITE
Monika Tučková 19.

Online výsledky zde.

 

Lampíkovi to udělalo takovou radost, až se nám z toho zpovídal 🙂

1.ČP XCO v Kutné Hoře jsem absolvoval, jako takový první test závodního dorazu a také nového kola Podium. Na závod jsem se těšil jak malej Jarda, jelikož XC-čko jsem v podobě ,,ladění formy´´ dlouho nejel. Tamní trať znám velmi dobře, je čistě o výkonu a obratnosti najíždění do svižných zatáček. Na závod jsem jel hezky odpočatej a naladěnej. Spousta starých známých v XCO sféře, na to jsem se také těšil.

Na startu jsem stál sice v poslední lajně, ale o to více jsem byl nabuzenej. Po startu klasicej špunt hned v první serpentýně, takže jsem okamžitě seskočil a krajem oběhl hned půlku startovního pole. Po následném naskočení na kolo byl přede mnou vláček soupeřů, kteří úplně nepospíchali, aspoň se mi to tak zdálo. Když jsem se podíval o 3 serpentýny nahoru, viděl jsem jak první borci za to berou a jedou pryč. Já jsem si bohužel musel počkat, než se had, ve kterém jsem, dostane na kopec. Předjíždět se nedalo. Na kopci bylo potřeba nasadit pevné lokty a brát to zleva, zprava. Do druhého okruhu jsem už pomalu viděl na kontakt první skupinku, kterou jsem dojel v jediné technice na okruhu. Chvíli jsem omrknul, jak na tom jsou, abych věděl, jak hospodařit se silami. Při výjezdu ve třetím okruhu na největší kopec jsem to za horizontem ještě podržel, jelikož tam se lámal chleba. Podařilo se mi poodjet a poslední okruh jsem si první pozici ohlídal.

Finiš jsem si užil s parádičkou pro diváky po zadním do cíle. Jsem spokojený, kolo fungovalo perfektně, intenzita mi chutnala, ale rezerva tam ještě je. To už je cílem doladit na první KPŽ, kam se také velice těším.

Za fotky děkujeme MTBS, pavelkrikava a pohatmtbs.