Už i u nás závodní sezóna 2019 odstartovala :-)

Tak jo 🙂 Po dlouhé zimě velmi kvalitního ticha z našich webovek, se opět hlásíme ke slovu neb závodní sezóna 2019 odstartovala 🙂
První letošní závodní report si bere na starost naše Slezská Legenda Market.

Morkovské bajk a Bolatická 30tka jsou mé klasiky začínající sezóny, které vždy přivítají řadu elitních bikerů.

Morkovské bajk:
Nezvykle suchá trať na 46km byla hodně svižná a technicky místy velmi hravá a náročnější. Už po odstartování se jelo velmi rychlé tempo, které po zaváděcím okruhu trochu zvolnilo. Věděla jsem, koho si mám hlídat a tak se to i podařilo. Konkurence tam byla velmi (ne)příjemná 🙂 A i když od návratu před pár dny ze slunného tréninkového kempu v Andalusii byla znát svalová únava, nohy mi šlapaly a dojela si pro první letošní pódium, kterým bylo 1. místo v kategorii (absolut 148/249).
Do závodního tempa se sem přijel po zimě také probudit náš David a Viktor, kteří dojeli 6. (22. absolutně) a 8. (24. absolutně).

Bolatická 30tka:
S vidinou mračen a předpovědi deště jsem se těšila na sprchnutí a trochu bahna (bohužel marně). Opět vyprahlá trať a rychlý lesní povrch. Tento závod je hodně oblíbeny i díky délce trasy pouze 36km. Start byl hodně zběsilý – profilem rozjezd z kopce s dlouhou rovinkou. Po odstartování mě zbrzdil pád přede mnou, kde si na zemi ustlala soupeřka. Peloton tedy poodskočil, ale i tak se mi podařilo dotáhnout tam, kam jsem potřebovala – mezi ostatní bikerky. Držela jsem tempo, které bylo opravdu velmi svižné. Asi 10km před cílem bylo ještě dost sil na únik ve dvojici. Ve spurtu jsem nakonec soupeřku předjela a dojela jako 3. žena v cíli a 1. v kategorii (absolut 88/309).