Hradecký Winter Race 2024

V sobotu 27. ledna 2024 se konal u hradecké Biřičky jeden z prvních cyklistických závodů sezóny na horských kolech – Hradecký Winter Race 2024. Bylo možné zvolit ze dvou délek tras, a to 20km nebo 40km (2 okruhy) s převýšením 500 m na dlouhé trase. Závod si nenechalo ujít hned několik našich závodníků. Na krátké trati barvy Mondrakeru reprezentoval Leopold Spáčil. Na start dlouhé trasy se postavil Tomáš Kučera a David Dvořák.

V 11 hodin se odstartovalo. Celá trať závodu vedla v pomyslném trojúhelníku hradeckých lesů mezi Biřičkou, Vysokou nad Labem a Kolibou. Díky oblevě nebyl Winter Race vyloženě zimní závod, ale spíše bahnitý cyklokros na horských kolech. Hned na úvod na závodníky čekal průjezd potokem pod hrází rybníku Biřička a následovala dvě krátká prudká stoupání. Tyto podmínky nejlépe sedly trojici na čele závodu ve složení Dvořák, Polman a Pospíšil, kteří se společně vzdalovali závodnímu poli. Pohromadě objeli téměř celou závodní trať. Do cíle zbývaly tři kilometry, kdy s pořadím zamíchala kořenová pasáž. Davidovi se při nástupu v této pasáži podařilo vytvořit náskok nad soupeři a Pospíšil se dostal před Polmana. David na nic nečekal a snažil se svůj náskok dále navyšovat. Za ním probíhal souboj a zároveň stíhací jízda. Ve vyrovnaném souboji do posledních chvil přivezl David Dvořák celkové vítězství s drobným náskokem 12 s na druhého Dana Polmana.

Tomáš Kučera zvolil vzhledem ke stavu trati svůj cyklokrosový speciál. Celou dobu si vedl skvěle, když v druhé polovině druhého kola píchl zadní kolo. Tento defekt se mu bohužel nepodařilo rychle opravit. I přes tyto nástrahy se dostal do cíle na 9. pozici v kategorii.

Na krátké trase také zářily modré barvy Mondrakeru! Leo Spáčil si vedl celý závod skvěle. Čistou a bezchybnou jízdou se mu podařilo odjet ve skupině s mladými puškami a tím i vybojovat vítězství v kategorii nad 50 let.

Gratulujeme našim závodníkům k prvnímu vydařenému závodu.

Celkové výsledky na stránkách stop-time.cz.