Gočárovy schody

Sezóna dospěla ke konci, na jeden z posledních závodů seriálu Prima CUP, a to na Gočárovy schody v Hradci Králové, se vydal Martin Frencl.

Zázemí tohoto závodu se nacházelo na Velkém náměstí, kde se všechno odehrávalo a kde se i finišovalo. Organizátoři se na přípravě tratí opravdu vyřádili. Nejen, že nás při závodě čekalo sjíždění a vyjíždění schodů, ale také různé umělé překážky, jako bylo přejíždění pneumatik, mostu a lávky přes řeku Orlici. Trať byla skutečně do detailů vyladěná.

Začinalo se od těch nejmenších závodníků až po elitní špičku. Letos jsem závod absolvoval v kategorii Expert, kde mě čekalo 7 okruhů. Oficiální trénink jsme měli ve 14:30, kdy jsme se vydali na trať vyzkoušet si všechny technické pasáže, které nás čekají. První kolo na seznámení s tratí, druhé už trochu v tempu na vyzkoušení a dopilování techniky.

Start mé kategorie byl stanoven na 15 hodin. Po tréninkovém projetí hurá na start, kde už stálo plno závodníků, na mě vycházely až zadní startovní řady. První zádrhel. Naštěstí se ještě našla skulinka, kde jsem se protáhl dopředu, a tak jsem měl možnost zabojovat o přední pozice. A konečně výstřel a vyrážíme na trať. Hned od začátku se jelo hodně vysoké tempo. Roztrhali jsme se už v prvním kole. Jezdil jsem celkově na 7. místě, ale na záda mi dýchal další závodník. Několikrát jsem si vyměnili pozice, ale dvě kola před cílem měl ještě více sil a bohužel mi odjel. Celkově jsem tedy obsadil 8. místo a v kategorii mi cinklo 3. místo.

Byl to opravdu hezký závod v centru města. Se třetím místem jsem byl spokojený, neboť jsem den předtím jel XC závod v Jičíně, který patří do Středečního poháru. I tady bojuji o pódiové umístění, tak doufám, že to všechno dopadne co nejlépe.

V kategorii Elite nás reprezentoval Tomáš Sládek, který absolvoval celkem 10 okruhů. Tomáš odstartoval opravdu krásně a snažil se udržet v čelní skupině jezdců. Kolo za kolem se pomalinku posouval dopředu. Nakonec dojel v této kategorii na krásném 9. místě.

Další foto viz FB Prima CUP.