Stolové hory

První závod ČP XCM a zároveň druhý závod Prima CUPu hostil minulou neděli Machov. Organizátorům je na místě vyseknout ohromnou poklonu. Sice měli tentokrát práci zjednodušenou počasím (aneb, když je hezky, tak je všechno na závodech tak nějak jednodušší), ale jejich práce především po sportovní stránce byla opravdu vidět.

  • Značení trati, která se několikrát potkávala, jezdilo se tam i zpět, bylo tak kvalitní, že i na limitních tepech a wattech bylo jednoduché se orientovat.
  • I přes probíhající těžbu dřeva byla stopa vymetená. Byla tedy slušně eliminována možnost seznámení vodítka přehazovačky s výpletem, následovaná jeho destrukcí.
  • Pokud se někomu ze široké cesty nechtělo odbočit na pěšinku mezi kameny, armáda šipek ho nenechala na pochybách, že tudy cesta opravdu vede a nemá cenu tomu vzdorovat.
  • Trošku slabší byly snad jenom občerstvovačky těsně před výjezdy anebo přímo v nich. Takže dopít vodu, zahodit bidon, vzít nový, vzít banán, řadit, řadit, řadit (asi v tomhle okamžiku se svižný sjezd mění v parádní stoupák), zahodit slupku a dýchat přes banán ve stoupání. No, tohle chce ještě potrénovat 😁.

Na startu (a taky ve stanu, díky Kubeláči) se nás sešlo celkem 11. Naprostá většina si jako program na nedělní dopoledne vybrala trasu A, která slibovala 72 kilometrů a 2 580 metrů převýšení. Kilometrů nakonec bylo něco málo přes 66, převýšení ale sedělo. I tak to byla plnotučná porce zábavy, že snad nikomu nebylo líto těch uzmutých 6 km trati 😊.

Tak, jak byly vidět naše modré dresy na trati, byly vidět i na stupních vítězů. Nejdřív po vzoru nejmenovaných závodníků týmu Ineos projeli cílem Radim s Davidem, který si tím zajistil výhru v kategorii M19–⁠34.

Na stupně vítězů ho ještě doprovodil Kubeláč, který si zajistil bronz.

Drejslik opanoval soutěž o pohár IZS.

A Kůča vyhrál M45–⁠54.

Souhrn výsledků na trase A nakonec vypadá následovně:

Jediný náš startující na trase B, Dan, taky předvedl parádní číslo a bral bednu.

Na trase B je souhrn o poznání skromnější 😊:

Celkové výsledky na stránkách OnlineSystemu.

Za fotky děkujeme FB stránce Prima CUPu.