Manitou Chrudim

V sobotu 21. 8. se závodníci MONDRAKER Racing teamu vydali na další díl cyklistického seriálu Kolo Pro Život Manitou Železné hory CARDION, který se konal v Chrudimi.

Ve startovním poli se nám to opět krásně modralo, když se na start postavilo 11 našich závodníků a závodnic.

Na hlavní trasu B, která činila 67 km s převýšením 1 300 m, si nás trouflo hned 7.

Po startu se museli závodníci popasovat s již známými Širokými schody, pod kterými na ně čekal zaváděcí vůz.

Před nájezdem do prvního terénu se na špici jelo opravdu vysoké tempo ve velice širokém balíku. Každý se snažil vybudovat si co nejlepší pozici před nájezdem do terénu. 

Hned v prvním singletracku byla špatně značená odbočka a početná skupina okolo 100 lidí špatně odbočila. Správně jelo asi jen prvních 10 jezdců, kteří ostatním poodjeli a drželi se za zaváděcí motorkou. Zbloudilá skupina se malou oklikou vrátila znovu na trasu s několikaminutovým zpožděním a pokračovalo se dál v závodění. Nejlépe si vedl David Dvořák, kterému se podařilo odjet v pětičlenné skupině s Michalem Kaněrou a Pepou Hladíkem.

Trať mu skvěle sedla a podařilo se mu dojet pro 12. místo v celkovém pořadí a 1. místo v kategorii 23–29 let 🥇. Zároveň to byla jeho první zlatá medaile ze seriálu KPŽ vůbec.

V těsném závěsu za ním byl Radim Hlůžek, který si dojel pro krásné 17. místo v celkovém pořadí a 10. místo mezi elitou.

Bohužel Michala Kubana zastavil prořízlý plášť a Lukáše Matulku, který měl závod také skvěle rozjetý, vyřadil nepříjemný pád, při němž si poranil obličej o větev a ze závodu si odvezl 7 stehů. Tímto za celý MONDRAKER tým přejeme brzké uzdravení!

Na trase C nás zastupovali Michal a Kačka Anýžovi. 39 km se 715 vertikálními metry zvládli se ctí. Na tradiční umístění v první stovce to bohužel Michalovi tentokrát nedalo.

S nástrahami bývalé bikrosové dráhy se poprali i Martin a Zuzka Anýžovi při dětských závodech. Chrudim tradičně prověřuje techniku jízdy dětí více než ostatní podniky. Martin se rozcvičil na pumptracku.

Aby pak mohl při závodech i tahat skupinu 😀.

Kompletní výsledky naleznete na SportSoftu.

Za fotky děkujeme ReinerPhoto a Galerii KPŽ.