Trilogie virtuálních KPŽ u konce

V úterý 23.2.2021 proběhl poslední závod úspěšné virtuální trilogie závodů Kola pro život. Po Hustopečích a Zadově nás hostil podnik mezi vinicemi ve Znojmě. Ale dnes to také nebyla degustace vína či okurek, i když ve většině případů byla kyselost ve svalech fakt veliká. Poctivá „hoblovačka“ u televize v teple domácnosti.

Opět se na start postavila klasická skupina našich virtuálních závodníků. Závod probíhal takticky jako každý jiný virtuální závod. Po startu se jedou docela „pecky“, pak se musí na 20 minut udržet a pak posledních 5 minut člověk musí zrychlit a do finiše nastoupit. Tak by se dal závod popsat.

Po startu a prvním kopci se vytvořila na čele 6-ti členná skupinka, kde byl náš Kuba Mokrý a Michal Nýč. Dále byli ve skupince skvělí silničáři Dan Turek a Filip Řeha. Do toho skupinku doplnil Jaromír Skála a Jan Šneberger. Takto se vlastně putovalo celým závodem až na kopec cca ve 2/3 závodu, kdy zavalil k nástupu Dan a zareagovat dokázal pouze Jarda Skála. Do cíle se už jelo ve 2 skupinkách. Z první v mocném finiši spurtoval nejlépe Dan Turek a ve druhé skupince po napínavém finiši náš Kuba Mokrý, který musel smazat drobnou ztrátu, kterou nabral 1km před cílem.

No dle slov všech to byla fakt intenzivní a pěkná parádička takto ke konci února.

A jak to tedy dopadlo?

https://sportsoft.cz/cs/zavod/overview/5641

A 19 místo uhájil náš David Dvořák, který startoval z hendikepen, když píchnul válce krátce před startem :))