Flashback: Předzávod NOVA CUP

Róza vzpomíná na pozdní zahájení závodních klání tohoto roku. Svůj MONDRAKERdebut absolvovala ve východních Čechách.


Chtěla bych se ještě  vrátit  k prvnímu závodu letošní sezóny, který se uskutečnil 16. května 2020. Byl to předzávod NOVA CUPU v Hradci Králové.

Věděla jsem, že závody pro mě budou hodně náročné. Do konce února jsem totiž ještě závodila na běžkách. Po návratu z MS v LOB ze Švédska jsem odletěla na čtyři dny do Andalusie najíždět první kilometry. Začátkem dubna jsem měla odjet s reprezentací MTBO na soustředění do Toskánska. Jenže situace kolem koronaviru vše změnila.

Po příjezdu na parkoviště v Hradci Králové  jsem si v klidu došla pro startovní číslo. Začala jsem se převlékat do dresu, následovaly ponožky, tretry, rukavice a helma. Kde je? Začalo rychlé hledání po celém autě. Mé balící schopnosti na závody trochu zklamaly, nechala jsem ji doma! To bych nebyla já, kdybych něco nezapomněla. Naštěstí měl svoji helmu taťka v autě a tím mě zachránil.

Od závodu v Hradci jsem očekávala spíše rovinu a velké široké cesty, jak to tak v Hradci bývá. Ale to jsem se docela dost zmýlila. Prvních 20 minut to sice bylo po šotolinách, ale pak se vjelo na traily (připomínalo to spíš XCO závod) a skoro až do cíle se jezdilo v náročných a technických pasážích. Moc dobrý výsledek jsem tudíž neočekávala. Nakonec jsem dojela na 7. místě. Do cíle jsem dojela vyčerpaná, ale šťastná, že už se může závodit. Byl to moc hezký závod.