1000 Miles 6/6 – Jak to celé dopadlo? Série článků přímo od Milana Hanyka

Přinášíme Milanův poslední článek ze série o 1000 mílích. Protože je to po delší době, určitě stojí za to si připomenout i předešlé díly jeho popisu putování, tedy:

  1. Proč se na takový podnik vydal?
  2. Co si s sebou vzal?
  3. Jaká byla sportovní příprava a cesta na Slovensko?
  4. Co se dělo během první poloviny závodu na Slovensku?
  5. Jak probíhala druhá polovina závodu v Česku?

Teď už ale k poslednímu dílu:

Jak to celé dopadlo?
Podobně těžko, jako se mi jelo poslední noc, se rodil poslední článek. Dlouho to je zábava, pak se to zlomí a je to už jen dřina 😉. Tak teď na závěr snad jen několik poznatků, vycházel jsem i z toho, na co se občas někdo zeptal.

Co se týká zdraví a regenerace, tak to bylo hodně dlouhý. Karpály jsem cítil ještě o Vánocích. Tréninku jsem moc nedal a váha na konci sezony ukazovala +10% oproti startu Mílí… I vyjít schody pak byl problém 🙂. Každopádně masírování a postupný náběh na normální stravovací a tréninkový režim mě začíná trochu srovnávat.

Kolo a technika – karimatku může proděravět kdokoliv a kdekoliv. Kolo se osvědčilo maximálně. Jediné co jsem vyhodil, byla přehazovačka, ta už měla vakl neslučitelný s další funkcí a po blátivých Sudetech jsme se rozloučili 🙂.

Mít vrchol a cíl sezony uprostřed sezony je dost špatné pro motivaci. Ego sice dostalo dost impulzů, ale byly dny (někdy i týdny), kdy jsem se na kolo vědomě nutil. Překvapivě se to srovnalo až s nástupem podzimního počasí. No a neradujte se, už zase lítám přes kaluže.

Jestli bych jel Míle znovu? Rozhodně a kategoricky ne! Jedině že bych si to rozmyslel 😉. Spolkne hodně času, přípravy, vlastní závod, regenerace. Nevím, jak bych se popral s případným očekáváním ohledně výsledku, zkoušet rekord z druhé strany? Určitě ale chci někdy něco v podobném formátu zopakovat, ve světě se podobných závodů jezdí dost, ať už na horských kolech, silničních kolech i módních gravelech.

V září se uskutečnila afterparty spojená s vyhlášením, detaily a fotky najdete na webu Mílí (http://www.1000miles.cz/aktuality/reportaz-z-afterparty).

Jsem hrozně rád za tuhle zkušenost a věřím tomu, že mě posunula někam dál. Doporučuju vyzkoušet něco podobného, i kratších závodů na pár nocí se v Čechách vyrojila spousta, tak to zkuste taky.

Fotka po první noci v posteli, prostě je vidět, že už jsem fit 😀.