Podzimní bajkovačky

V rámci předvánočního úklidu našel Lukáš v poště zapomenutý report. Tak se pojďme podívat, kde v září a říjnu jezdil.

Podzim na Policko-Teplicku patří každoročně k jednomu z nejnabitějších období. Už týden před startem legendárních Sudet začíná série středečních MTB závodů… již 24. ročník, letos zvaný Qayron Cup 2019. Závody na Odolově, Pálence, v Teplicích nad Metují, Adršpachu, Na Skalce, Zděřině, Hronově zakončené nebodovaným závodem ve stylu olympiády, postupně prověřovaly výkonost, odolnost a technickou zdatnost všech závodníků, co měli tu odvahu se postavit na start…

Co závod, to originál, vysoké borovicové lesy na Kostelecku, strmé a skalnaté profily na Teplicku, kořenité pasáže na Odolovsku a Policku, no a tak trochu jiný level, vyšší pilotáž, v podání Vény Hornycha v Hronově, příhodně, „u hřbitova“ 😀.

Za SKIBIKECENTRUM.CZ team jsem startoval pouze já, ostatní parťačky a parťáci jsou docela z daleka… Od prvního startovního výstřelu se mi poměrně dařilo a pravidelně jsem dojížděl do 3. místa celkově a 2. místa v kategorii MASTERS I, kde pravidelně vyhrával Michal Kaněra, takže jsem byl vlastně většinou první hobík 😀.

Slavnostní vyhlášení bylo ve velkém stylu a za mohutné účasti, především dětských kategorií, byly předány ceny, šampáňa a nakonec bohatá tombola… Pro mne poměrně cenná fotka s legendami místní MTB scény…

Tři týdny po ukončení poháru proběhla i legendární poslední vyjížďka, letos s hojnou účastí, pohodová atmosféra zakončená pivkem a dobrým jídlem. Letos mi konečně geometrie kola dovolila umístění speciálního košíku s ohnivou vodou – díky inženýrům z MONDRAKERu 😀. No a teď už šup na gauče a nohy hore.

Pedálu ZDAR

Za fotky děkujeme Středečnímu poháru.