Krušnoton

Ani na silničním cyklomaratonu mezinárodního věhlasu naše barvy nechyběly. Tomáš Mařík si střihl hned tu nejnáročnější trasu a podělil s námi o své zážitky 😀.

Pořadatelé si k desátému výročí Cannondale Koloshop Krušnotonu nachystali nově i pořádně macatou porci více jak tříset kilometrů se šesti kilometry převýšení. A to už jsou taková čísla, která byla poslední měsíce velkým lákadlem.

V sobotu 10.8. v 6:30 jsme už stáli na čáře v Teplicích a pomalu se vydali za závaděcím vozidlem k ostrému startu, který byl na kraji města. Ostrý start, to pro mě znamenalo i příležitost dojet si nechat udělat pěknou fotku od jsphoto.cz, jediný plánovaný zrychlení do vyšších tepů během závodu.

V balíku dvou nejdelších tras to docela vřelo a bylo fajn hlídat si čelo pelotonu. Líp se jelo a člověk byl i ušetřenej pádum, který prej někde vzadějc byly. První vážnější dělení okolo třicátého kilometru přečkávám v klidu na čele, v druhém kopci si již vystupuji. Bude to ještě dlouhej den.

Zhruba do 120. kilometru se parádně jede ve skupince s pozdější vítězkou trasy na 300 km a jejím dvorním domestikem. Aby pak, před přehradou Fláje, přišel první defekt. Měním duši, foukám a jedu v tempu dál. Během nadcházejících 120 km se daří dojet a předjet cca 15–20 závodníků, co mě minuli, když jsem opravoval. Pak ale, po poslední občerstvovačce, přichází série dvou dalších píchnutí, kdy 15 km před cílem už i žebrám o duši projíždějící závodníky a později, s přicházejícím hlaďákem, i o jídlo. Ba dokonce i kluci fotografové u mě na motorce staví a ptaj se, jestli jsem ok, když mě vidí tak moc vzadu.

Do cíle dojíždím nakonec už v pohodovém tempu, hladovej a trochu rezignovanej po 12 hodinách a 29 minutách, což je zhruba 1,5 hodiny po tom, než jsem očekával svuj příjezd.

Takže je to 67. místo celkově a 21. v kategorii třicátníků. Nohy byly supr, všechno šlo podle plánu, ale holt někdy je třeba i trochu štěstí … 🙂

Také na 180kilometrové trase jsme měli zastoupení, a to v ženské sekci – Zuzka Boháčová si dojela pro krásné 2. místo v kategorii, celkově obsadila 51. pozici.

Foto tady a tady.