Obhájeno! Holická 100 silniční časovka družstev

Po roce jsme se v sobotu 24.8.2019 úspěšně vrátili na místo punkového závodu Holická 100. Silniční časovka 4-členných družstev v „rovinaté“ krajině Holice-Choceň-atd… (900m up na 100km nám slušně zavařilo motory)

Loňská sestava téměř nezměněna. Pouze Jirku Šébu (ten si dopřává aktuálně cyklistický důchod) jsme nahradili Tomem Kulhavým. Otcové zakladatelé Petr Hruška, Kuba Mokrý a ultraMilan Hanyk dostali i pro letošek nominaci. Startovní pozérství:

To co jsme letos změnili zásadně, byly stroje. Letos z toho bylo BASSO DIAMANTE groupe 🙂

Samotný závod měl novou trasu, která nás rovnou po startu poslala do zvlněného profilu a navíc prvních 60km proti větru. Opojeni rychlostí z loňska neváháme a každou špic drtíme na 400W. No jo, jenže jsme zapomněli na fakt, že loni to byla po startu rovina 😀 Co z toho asi tak vzniklo? 😀 Po 30km závodu průměr daleko nad 40km/hod a k tomu zavařený Hruszky s Kulhym. Další hodinu závodu na „obrátku“ nejvyššího bodu závodu nás dotáhli Kubík s ultraMilanem. Posledních 40km bylo defacto z klesajícím profilem a hlavně s větrem v zádech, což opět vrátilo do provozního stavu ty dva zavařené. V cíli bereme absolutní vítězství a obhajujeme loňské vítězství 🙂 Díky Kubo a Milane!

BTW: Na Kubíkovi už posledních 20km bylo znát, že mu nohy odcházejí (ještě aby ne, když to byl nejdůležitější motor 2/3 závodu). Za to naše legenda ultraMilánek, který si v červenci trénoval týden v kuse na 1000Miles adventury, tak ten to měl jen jako rozjetí a posledních 20km nám ukazoval, jak se správně a rychle jezdí s větrem v zádech 😀 Ten kluk je prostě univerzál 😀

V číslech 100km, 900m up, průměrná rychlost 38,9 km/hod

Díky za fotky Mildovi Škopovi!