KPŽ mistrák v Chrudimi

Chrudim se stala útočištěm dalšího závodu seriálu KPŽ. I přesto, že se bajková sezóna pomalu blíží ke konci, tak se na startu sešla přední česká maratónská špička a mnozí  tento závod označili jako neoficiální KPŽ „mistrák“. V Chrudimi chyběla trasa A, a proto se čekalo, že na “béčku” se pojede podlaha hned od startu.

Trasa B s parametry 68 km a převýšením 1 307 m patří k těm nejnáročnějším v seriálu a bylo jasné, že celkový čas závodu se bude blížit ke třem hodinám. Start závodu byl situován na chrudimském náměstí a ihned po startovním výstřelu se závodníkům do cesty postavily typické chrudimské schody, které nadělily startovní pole na několik dílčích skupin. Závodníci si užívali traily v okolí přehrad Křižanovice a Seč a nechyběl ani brod přes řeku Chrudimku.

První polovina závodu se jela neustále v tahu a bylo opravdu málo času na “oražení” až na 33. km poté co závodníci projeli v blízkosti vrcholu Spálava se trať přehoupla do své “jezdivější“ varianty. Poslední kilometry závodu byly vyloženě „hákové“, takže každý se zuby nehty držel závodníka před sebou, aby se dostal do cíle.

 

Výsledky

kompletní výsledky zde:

Trasa B

SKIBIKECENTRUM.CZ team 1 (černý rámeček ve výsledcích) ve složení Jakub Mokrý, Petr Kubelka, Viktor Klos, Ondra Paur a Vít Kočí v Chrudimi vyjel dostatek bodů, aby se mohl posunout v průběžném pořadí na 1. místo Team Prestige Trophy Hobby

 

SKIBIKECENTRUM.CZ team 2 (červený rámeček ve výsledcích) ve složení Pavel Holan, Petr Hruška, David Dvořák, Lukáš Drejsl a Tomáš Kulhavý se v průběžném pořadí Team Prestige Trophy Hobby posunuli na 14. pozici a již jen poslední krok úspěšného závodu je dělí od přesunu do pódiových pozic teamové soutěže.

Trasa C

Fotky

za fotky děkujeme ReinerPhoto