Cyklo Maštale 2019

Předposlední červnový víkend bajkeři obsadili Toulovcovy maštale. A kdo vládl bajkerům se dozvíte z reportu Davida Dvořáka.

Psala se sobota 22. června 2019 a v Proseči u Skutče se konal 19. ročník legendárního závodu horských kol CYKLO MAŠTALE, kde si závodníci mohli vybrat ze dvou tratí, a to 50 nebo 100 kilometrů (2 kola) dlouhé. Na 100kilometrové trase nás zastupoval David Dvořák a na 50kilometrové trase Lukáš Matulka.

V 10:00 se postavili na start závodníci dlouhé tratě a 10 minut za nimi odstartovali i závodníci jedoucí 50 km. Od startu to bylo asi 8 km pozvolna do kopce, který hned rozhodl průběh závodu. Hned po startu dlouhé tratě nastoupil F. Novotný, který se snažil ujet. Chvíli se mu to dařilo, ale potom ho celá skupina dojela a na čele už se neukázal. Postupně se začali tvořit skupinky jezdců podle výkonu a na prvním vrcholu v čele zůstali už jen 4 jezdci včetně David Dvořáka.

První polovina kola byla spíš do tahu a díky dobré spolupráci si borci postupně utvořili výrazný náskok. Druhá polovina trati byla techničtější, ale o to víc zábavná. Těsně před průjezdem do druhého kola z vedoucí skupiny odpadl Pavel Zedník a do druhého kola pokračovala vedoucí skupina jen ve tříčlenném složení: David Dvořák, Tomáš Sládek a Jiří Dittrich.

První polovinu druhého kola jeli stále společně, až do 75. kilometru. V polovině druhého kola v technickém úseku do kopce nasadil David vysoké tempo, díky kterému se povedlo závodníky oddělit. Tohle tempo udržel až do cíle, kde protnul cílovou pásku jako absolutní vítěz v čase 3:54:45. Z dvojice pronásledovatelů nakonec udržel vyšší tempo Jirka Dittrich a ujel Tomáši Sládkovi skoro o 2 a půl minuty.

Lukáš Matulka dojel na 50kilometrové trase v absolutním pořadí 18.

Rád bych poděkoval pořadatelům závodu za skvělou akci. Celý závod byl skvěle organizovaný, trať dobře značená, bohatý doprovodný program a v cíli skvělé zázemí.

Odkaz na výsledky zde.

Fotogalerie pořadatele závodu.