MTB Trilogy! taková lehčí projížďka v rovinaté krajině

Pojďme se ohlédnout za tradičně netradičním etapovým závodem. Je to avizovaný závod Kupkolo.cz MTB trilogy. Je to nejtěžší CZ etapový závod a ten kdo nemá kolo trochu v ruce tak i poměrně slušná pěší tůra v místech, kde by normální člověk pěšky nešel 😀

Skladba etap neměnná (tedy tradiční a léty prověřená) – 1 XC etapa jako prolog + 3 XCM etapy. V součtu za 4 dny k ujetí „pouhých“ 230km, ale k nastoupání „krásných“ 8400m.

Každý den vedla etapa jiným směrem a pokaždé měla jiný charakter. SKIBIKECENTRUM.CZ team zajímají pouze plnotučné verze a to EXTREME ENDURO a RACE MARATON. My kratší prostě nejezdíme 🙂 

Na startu ENDURO naši „bratři ve volném triku“ Jakub Mokrý a Petr Hruška, doplněni Jakubem Mužíkem. Vybaveni koly Mondraker Foxy. Pro Hruškyho to nebyl první start, ale Kuba jel skoro prvně i na ENDURO kole.

Pohledem enduristů každý den probíhal stejně: 3,2,1 START … aha, tak jo jedu :D. Ano start endura probíhá úplně jinak než běžných závodů, tepová frekvence jako na tréninku „kompenzace“. Žádná tlačenice a přemýšlení, abych do techniky najel na co nejlepší pozici. Tepová frekvence ale vždy rostla na vrcholku každého kopce, kdy většinou následoval měřený úsek směrem dolů. Po prologu a první etapě se kluci přeorientovali na kola, kde nemusíte moc přemýšlet kudy jedete, ale prostě jedete.

Hrušky ukazoval, že je ve sjezdech jak doma a užíval si každou erzetu. Kuba hledal odvahu se pustit do největších výzev, ale po prvním dnu se začalo ukazovat, že dokáže atakovat daleko zkušenější borce. V posledním dnu již pravidelně jezdil v TOP 10. Bohužel vinou defektu v nejdelší a předposlední ERz celého trilogy skončil v první 30. díky mnoha minutovému záseku.

Ano bylo zde pár pádů, ale ty nahradí pocit super 4 dnů prožitých v přírodě. Kdy raději nepočítáme celkový čas na kole. Poté jako každý večer proběhla důkladná životospráva, ve formě pár piv. Jo enduro je fajn.

Ale trilogy není jen o ENDURU, ale i maratonu. Na startu MARATON RACE byl naší hvězdou „eliťák“ Petr Kubelka, ten byl doplněn „důchodci“ Tomášem Kulhavým a Lukášem Drejslem. Na pevných kolech to chvílemi byl boj o přežití, občas to nešlo ani vyjet ani sjet, ale všem se nám podařilo se úspěšně dostat do cíle. Kubeláč potvrdil papírové předpoklady lídra teamu a obsadil krásné 3.místo celkově, Drejslik 11.celkově a Kulhy těsně v závěsu 13.celkově. Rozepisovat se o tom, kolik kdo měl v jaké etapě krizí, ve kterých borůvkách kdo ležel a kolik km závodu si skutečně pamatujeme to nemá význam, rozhodně ale má význam poděkovat pořadatelům za 4dny plné zážitků a bolesti:-D Za rok opět na startu!

Výsledky zde http://www.mtbtrilogy.cz/results

Kompletní fotogalerie: https://chrrr.rajce.idnes.cz/

Díky za fotky i stránce MTB Trilogy.

Pro dámy máme na konci fotografií připravenou perličku 🙂 takže rolujte dolů (jde i přibližit)