MAMUT Tour a Bike

25. května se východní sekce našeho týmu (rozuměj Viktor s Market) vydali na přerovského Mamuta

Jaké Měla pocity ze závodu Market, která se vydala na mamuta na silnici?

Silniční závod Mamut tour není třeba dlouho představovat, letos se jeho výsledky zapisují také do seriálu RoadCup 2019. Závodníci volí mezi 3 trasami. Po lońském smotání v balíku na nejkratší 80km trase jsem letos zvolila střední trasu B s délkou 143km/2458 el.

Už po startu na úvodních zhruba 8 km se balík natahoval jako na špagátu i díky projíždějícím vozidlům v protisměru. Kopcovitá trasa startovní pole pěkně roztrhala. Vždy jsem se držela ve skupince, kde jsem i střídala na špici. Po překonání nejtěžších stoupání „Lazy“ a „Grapy“ jsme vytvořili zhruba 6 člennou skupinku, ve které jsem dojela až do cíle. Krize v závodu nenastala, jelo se mi fajnově 🙂 

Mezi ženami jsem dojela jako 2. a 1. v kategorii, celkově pak 103/181.

Viktor se vydal na bajkovou verzi této přerovské klasiky…

V 9:00 patnáct minut po silničním závodě se na start postavili MTB závodníci. Konkurence byla lehce přebraná o ty bajkery, kteří se rozhodli prásknout si silnici. Mi to docela sedělo, jelikož jsem se po posledních závodech cítil docela “jetý”. 

Start byl docela hektický, v cestě několik cyklostezek, které byly rozděleny sloupky. Poté co jsme nadjeli D1 a zmizeli v prvních technických pasážích, jsme se na čele vykrystalizovali v šestičlennou skupinu.  

Kopce nebyly příliš dlouhé, ale vždycky se našel někdo, kdo to neskutečně napálil a potom ze sjezdu svěsil. Já se proto rozhodnul výjezdy jet na čísla a ze sjezdu jsem roztočil 38×10 a dojel jsem zpátky. 

Patnáct kilometrů do cíle se začalo pořádně závodit. Bohužel jsem na jedné louce namotal do posledních tří pastorků kazety trávu, takže mi bylo jasné, že to nemůžu nechat na spurt. Deset kilometrů do konce přichází táhlý výjezd, ujíždíme ve dvou, ze sjezdu však chytám díru, protože mi chybí převody. V dalším sjezdu se mi naštěstí daří “udusat” trávu v kazetě a z kopce si zase spokojeně roztáčím 38×10. 

Poslední 3 km jsou už jen po asfaltu. Řidíka držím u představce, sázím tam neustále 350 W, ale ukrojím pouze kousek z náskoku prvního. Do cíle dovážím 2. místo se ztrátou zhruba 20 s na prvního. 

Kompletní výsledkový servis zde:

Zdroje fotek:
https://mamuttour.rajce.idnes.cz/Mamut_Bike_2019_-_foto_2
https://mamuttour.rajce.idnes.cz/Mamut_Bike_2019_-_foto_1