Zpátečka k Author Šela Maratonu

To by byl čert, kdyby se zapomnělo napsat aspoň pár řádků o této super kultovce a těžkém závodu, jakým je právě Author Šela maraton. Pro mnohé z nás to byl první velký křest ohněm, protože dát si tak těžký 101 km dlouhý závod z kraje sezóny, je těžké pro všechny.

Po pár propršených víkendech se nad Helfštýnem smilovalo počasí a tak bylo pro závod přichystané příjemné bajkové počasí. Trať těžká jako každý rok. S několika blátivými úseky dala zabrat všem. Pro některé to byl příjemný vstup do sezóny a pro některé předčasné pozastavení sezóny :). 

Závod se začal dělit vlastně od samého začátku, kdy někdo jel celý závod v čelní skupině, někdo se pak z čelní skupiny propadal a na třetí občerstvovačce jel zkratkou k Helfštýnu, jiní mířili v druhé polovině závodu nahoru a dokonce někteří až do čelní skupiny. Byl to závod mnoha tváří.

Taktika je jasná. Před nájezdem do techniky být co nejvíce vpředu. To se povedlo Petrovi Kubelkovi a Kubovi Mokrému, kteří byli v nájezdu do techniky v okolí TOP 10.

Každý si při závodě prožil vlastní příběh a psát o každém, tak vydáme knížku. Ale o pár slov se s námi podělil Radim Hlůžek. Jak vlastně probíhala Šela dle jeho slov?

Několik posledních dní před startem jsem se cítil celkově velice dobře, a proto jsem se těšil, že zúročím své tréninkové úsilí. A povedlo se! V prvním kopci po startu jsem sice nedokázal udržet tempo se soupeři, s čímž jsem dopředu trochu počítal, a tak jsem se tím nenechal zaskočit a pokračoval jsem ve svém tempu dál. Vsadil jsem na taktické rozložení sil, a to se vyplatilo. Od druhé poloviny závodu jsem pocitově stále zrychloval a postupně stahoval závodníky před sebou. Do cíle jsem přijel s pocitem naprosté spokojenosti se svým výkonem. Beru to jako ideální start do nové závodní sezóny a už se těším na další závody.

A ostatní? Super výkon a velké překvapení předvedl Tomáš Kulhavý, který závodem projel jako nůž máslem! U něj je to veliké zlepšení a dojel si pro 24. místo absolutně ve výborné konkurenci. 

Pochvala letí Kubeláčovi, který se dokázal udržet celý závod v popředí a nesl tak náš SKIBIKECENTRUM.CZ prapor a dojel na 14. místě absolutně. Dvě vteřinky za ním dojel Milan Hanyk, který postupně celým závodem zrychloval a byl to právě on, který sbíral od poloviny závodu soupeře. Pak to již bylo poměrně „nabouchané“ našimi dresy.

14. Petr Kubelka

15. Milana Hanyk

24. Tomáš Kulhavý

28. Lukáš Drejsl

29. Radim Hlůžek

35. Pavel Holan, který bohužel nedokázal udržet výborně rozjetý závod

39. Ondra Paur, pro kterého to byl comeback na závodní stroj a první z velkých maratonů.

64. Ondra Sobek, tady se musíme pozastavit EX silničář, kterému bylo řečeno že Šela je pohodová trať :-D!

72. Lukáš Tříska

ALE POZOR!!

Markéta GIERGIELOVÁ si dojela pro PRVNÍ MÍSTO v kategorii a mezi ženami byla 4. absolutně!

A jak to vypadalo na kratší trase? Která vede po stejně hezkém začátku jako právě dlouhá?

Tak se s tím nejlépe popasoval Petr Hruška, který musel díky pracovním povinnostem zvolit kratší trasu a dojel si pro 16. místo absolutně.

Lukáš Matulka 33/22. v kategorii

Tomáš Kučera 39/8. v kategorii, který celý týden před Šelou proležel v teplotách.

Bohužel závěrem máme i jedno DNF v listině a to si ke svému jménu napsal Kuba, který po výborné zimě musí na pár týdnů (měsíců) pověsit kolo na hřebík a doufat, že se jeho zdravotní patálie vyřeší a bude moci opět ukázat, co v něm je!

Díky za fotky @reinerphoto!

TUHLE PROSTĚ MUSÍME DÁT PRVNÍ 🙂