Teamová RACE soutěž KPŽ 2018

Včera jsme odkryli výsledky individuální soutěže, dnes tu máme výsledky teamové RACE soutěže.

RACE soutěž z dílny KPŽ je nejspíš nejvíc, co se v ČR jezdí na úrovni teamů čítajících 8 členů. Z celé sezóny se počítá 8 nejlepších závodů. Každý závod „posčítá“ bodové hodnocení nejlepších 4 závodníků z teamu. Suma sumárum tzn. být na každý závod ve značném množství lidí, kteří jsou ve formě. Přijedete-li „jen“ v 5 a 2 z vás budou mít defekt, byli jste na závodě z pohledu teamu zbytečně.

Nejlepších 5 teamů je vystaveno na piedestalu slavnostního večera (mimochodem koná se zítra v PÁ 19.10.2018). Naše skromné ambice byly obhájit loňské 5. místo. První dvě místa byla jako každý poslední rok jasná = tedy „Spořka“ a Symbio si to rozeberou. 3. a 4. jsme viděli na Rajec a ERSTE Petr Čech. O páté místo jsme očekávali boj s Alltraining. Celá sezóna tomu tak nasvědčovala. V září jsme se ale nečekaně dostali na doskok několika málo bodů 4. místu Rajec TREK. Úkol zněl jasně! Ke konci sezóny posbírat poslední zbytky vůle, trénovat a zabojovat. To se povedlo na předposlední zastávce v Odrách a my díky tomu slavíme nadplán = 4. místo 🙂 Přiznáváme, že veliké díky patří Ondrovi Cinkovi, kterého jsme měli na soupisce teamu. Přeci jen sedláme stejná kola s tím „divně hezkým“ představcem. Ondra za nás jel sice jediný závod (Vrchlabí), ale ten se ukázal jako klíčový pro vysněné celkové 4. místo. 

Za 4. místo nás čeká prémie v podobě prize money. Tu jsme už ovšem stihli „na dluh“ propít o víkendu na zakončení sezóny v Rychlebech 😀 Z něho očekávejte brzy čerstvé video z dílny kameramana Kubíka s Hruszkym a střihače Kubíka. To je ale jiný příběh… 😀

Složení RACE teamu pro uplynulou sezónu 2018:
Jakub Mokrý


Milan Hanyk


Petr Kubelka


Radim Hlůžek


Štěpán Karban


Viktor Klos


Petr Hruška


a
posila ze světa Ondřej Cink 

Kompletní výsledky zde nebo zde: