Seriálová soutěž KPŽ 2018 splněna – dnes report výsledků soutěže jednotlivců

Seriálová soutěž KPŽ pro rok 2018 je vyřešená. Celý rok jsme bojovali (někteří u toho tvrdě padali) a výsledkem nám je jedno pódium v individuální soutěži, jedno v hlavní teamové soutěži RACE a dvě pódia v teamové soutěži HOBBY.

V individuální soutěží jsme měli 3 tajná přání na celkové umístění, které nakonec proměnil Štěpán Karban v 3.místo kategorii „40cátníků“.

Velmi blízko byl také Kuba Mokrý a Milan Hanyk. Bohužel Kubu potrápily během sezóny tři pády, které ho obraly o důležité body do individuální soutěže a tak se musel spokojit „pouze“ s 5. místem kategorie „23-29cátníků“. Milan Hanyk to měl napínavé až do samého konce seriálu, rozhodovalo se až na poslední zastávce v Ralsku. I on ale své pódium prohrál – viníkem těžká rýma a on místo na závodě v posteli. Nakonec pro Milana 4. místo ve „30cátnících“.

Perfektní výsledek zajel také Pavel Holan, který skončil celkově 6. ve „30cátnících“ a letos mu konečně padlo první životní pódium na závodě KPŽ (Vrchlabí). 

Petr Kubelka, Radim Hlůžek, Viktor Klos či Petr Liebich dokázali svoji konstantní výkonnost napříč sezónami a opět byli skvělými posilami, které pravidelně obsazovaly místa okolo TOP20-30.

Výrazný posun směrem nahoru ukázal Jirka Šéba, který byl tento rok pravidelným účastníkem TOP40 a Tomáš Kulhavý, který byl pravidelným účastníkem TOP40/50.

Naopak Lukáš Drejsl , Jirka Míl či Petr Hruška by na letošek raději zapomněli neb si sezónu zpestřili úrazy. Lukáš se vyřadil v červenci na 4 měsíce zlomeninou (samozřejmě způsobenou na kole, ale za to na „kavárničkové“  nedělní vyjížďce 😀 ). Jirka si zlomil klíční kost v květnu při NOVA CUPu v Hradci Králové tak úspěšně, že ještě dnes není definitivně opraven. Petr to měl pouze na měsíc a půl, když si na KPŽ Orlík dal let společně s dalšími deseti závodníky do lesa o stromy a kameny („pocuchané“ vazy v rameni).

Velké dík také patří klukům Peťa Picka, Luky Tříska, Tom Kučera a Roman Víšek, kteří svými výkony přispěli do teamových soutěží.

Nakonec nezapomeňme na Peťu Bublíkovou, která ve svých ženách dosáhla na 4. místo celkově.

Výsledky můžete obdivovat zde nebo níže. Jak vidíte, pod hlavičkou SKIBIKECENTRUM.CZ už nás tam je vážně hodně 🙂 11lidí do TOP50 a dále průřez napříč výsledkovou listinou 🙂