„Moravsko-slezské“ radosti

Markét a Viktor je naše značka číslo 1 pro Slezsko a Moravu. Pěkně nám tam povozili dresy po místních kopcích 🙂

Vrchařský závod Cena Continentalu ve Frenštátě pod Radhoštěm
16.června závod odstartoval z Frenštátu pod Radhoštěm, dále pak pokračoval přes Ráztoku, Knížecí, až na vrchol Pusteven. Celkem 11,6 km a kdo by neznal toto místo, pak je také průjezdním bodem známého závodu Beskyd tour.
Startovalo se ve dvou vlnách, v první kategorii muži startoval Viki a ve druhé vlně kat. muži nad 60 let a ženy, odstartovala Markéta. 

Od začátku se nasadilo vysoké tempo, které udávali domácí závodníci. Viktor odstartoval výborně, hlídal si přední pozice a po nájezdu do prvního stoupání se držel v popředí. Po dvou nástupech během stoupání se peloton rozdělil. V prvním balíku Viki tempo s jistotou udržel. 
Dojel si pro skvělé 4. absolutní místo a 3. místo v kategorii. 
Čas: 28:56

Vůbec poprvé na silničním závodě odstartovala Market, a to s cílem udržet se co nejdéle v první třetině pelotonu. I tady muži ostře nasadili už z Frenštátského náměstí. Držela jsem se ve skupince, kde byly i další 3 soupeřky. Po prvním stoupání se peloton začal trhat a muži poodskočili. Já jsem se zavěsila za dvě soupeřky, asi 4km do cíle poodjela jedna z nás a docvakla nás další žena, která po chvíli také poodjela. Zůstaly jsme v malé skupince s jedním závodníkem. Kilometr před cílem jsem zvolila „drtivý“ nástup, který mi přinesl 3. místo v kategorii ženy. 
Čas: 37:29

A ještě závodění v podání Markéty:
Head bike maraton Slezská Harta
V sobotu 9.6.2018 se u vodní nádrže Slezská Harta konal závod na dvou destinacích, kde nesměl chybět ani Jarda Kulhavý, nejspíš trénink 🙂 V neděli jsem měla v plánu další závod, takže volba 38km trasy byla akorát. 
Terén a profil na převážně zpevněných cestách, šotolině, ale i silnichích sliboval rychlou jízdu, což tedy já moc nerada, žádnou větší bikovačku jsme čekat nemohli. První kilometry byly spíše rovinaté, později byl profil zvlněný. Nic extrémního trať na závodníky nepřipravila snad jen extrémní suché a horké počasí.
Pořadí v kat.4., abs. 56./215. 
Tuto trasu hodnotím 3*z5

Nivnická 50
Tento maraton je zařazený do série GHOST KARPATY MTB TOUR 2018 a svým profilem a převýšením 1600m se řadí mezi náročnější.Už na prvních kilometrech pořadatelé přichystali krásnou táhlou louku, která startovní pole pěkně roztrhala. Následovaly další těžké výjezdy nejen na otevřeném slunci, ale i v technickém terénu, některé z nich měly i přes 4km. Sjezdy byly jak po lukách, tak v lese po zpevněných cestách nebo singletrailech. Prostě parádní poježdění na kopcích do tahu s technickými sjezdy i výjezdy. 
Bohužel se mi i tady stávalo, že jsem do kopců za sebou tahala chlapy a ti pak z kopce odskočili. Většinu jsem teda jela sama a nebylo si moc kde oddychnout. Počasí bylo až moc tropické. 
Kopce na československé hranici měly i přes krásných 800m, panoramata otevřely i krásnou podívanou do okolí. 
V kat. jsem obsadila 1. místo,, abs. 63./123.
Tento XCM hodnotím 5*z5 🙂