KPŽ Karlovy Vary aneb byla Teplá teplá?

Slunečná sobota 16.6.2018 přivítala závodníky v Karlových Varech na dalším závodě Koloproživotní série. Závody nabitý víkend poznamenala neúčast běžné masy závoďáků, tlačenice se tu tedy nekonala. Každopádně úžasná trať připravila všem jezdcům spoustu zážitků. Okruh se dá popsat jednoduše: nahoru – singl dolů, nahoru, singl dolů, Nahoru – dlouhá náhorní planina, singl dolů s brodem, nahoru, singl dolů, nahoru, singl dolů.


Naše účast byla opravdu „silná“. Slovy dva 😀 Milan Hanyk a Peťa Bublíková.

Milan startoval s nepříliš optimistickým číslem 13 a vzhledem k tomu, jak často řeší technické problémy… Ano, několik lidí na startu mělo nejapné poznámky 🙂 Každopádně pouze jednou shozený řetěz z převodníku nebyl žádný problém a Milan i díky slabému startovnímu poli dolétl v TOP10 🙂

Průběh závodu byl celkem jednoznačný – první kopec nadělil startovní pole, druhý to vytříbil, třetí už jely vyrovnané skupiny. Milan jel v cca. 5ti až 7mi členné skupině až k letišti. Společně s Lukášem Pitelem diktovali tempo. Ve sjezdu k brodu se skupina nadělila a začali jsme i sjíždět před námi jedoucí závodníky. Milan spolupracoval s Lukášem až do závěrečných kilometrů, kde nasadil k překvapivému dvouminutovému spurtu a z tohoto tempa ke „skutečnému“ spurtu nedošlo a Milan si tak dojel pro bednu v kagegorii M30-39 (absolut 10/ kat. 3). Peťa Bublíková dojela absolutně 170. a 4. ve své kategorii žen 🙂 Komplet výsledky zde.

A pár fotek s komentáři:
1) J. Kulhavý při průjezdu na první pozici a jeho pronásledovatelé P. Boudný s K. Hynkem. Zapamatujte si výšku vody… Nebo mají kola 36 palců a více?


A o zhruba deset minut později:
2) Milan optimista

3) A konečně odpověď na otázku z titulku: „Nebyla teplá“


Zřejmě se během těch deseti minut prohnal nějaký lokální orkán, lokální bouřka, lokální mráček nebo nějaký sígr zvednul stavidlo nebo… páni pořadatelé…? 😀 

Díky za fotky Báře Klap a Reinerům.