Nova Cup 2018 – Hradec Králové

Krásné pondělní dopoledne všem 🙂
Ještě teď nás všechny hřeje krásně slunečný a skoro „letní“ víkend. V sobotu se jel v Hradeckých lesích další z otvíráků naší bajkové sezóny – 1. díl seriálu Nova Cup. 

Naši závodníci zvolili trať na 62km (cca 500m převýšení), které vedla po lesních cestách a místích singlech. Již od začátku se vědělo, že to bude hodně letecký závod. Také průměrná rychlost čela závodu byla 29,5 km/h. Byla zde i zajímavá, leč pro materiál (i nohy) náročná pasáž, které zavedla všechny závodníky do těžebního prostoru písníku Markokánka. Takže to znamenalo písek všude, i tam kde  být nemá :-).

Na startu jsme se sešli v poměrně důstojném počtu.

Kuba Mokrý – 3. absolutně – 02:05:37

Štěpán Karban – 4. (1. v kategorii) – 02:10:40

Jirka Šebrle – 8. (1. v kategorii) – 02:11:56

Petr Hruška – 9. (2. v kategorii) – 02:12:20

Petr Picka – 11. (4. v kategorii) – 02:12:44

Lukáš Tříska – 31. (5. v kategorii) – 02:20:53

Roman Víšek – 49. (17. v kategorii) – 02:26:11

Jirka Míl – DNF 🙁

A teď již k závodu. Závod probíhal od samého startu v poměrně rychlém tempu. Při nájezdu do lesní pasáže, po rychlém úvodu po silnici. Se o tempo celého balíku asi 20 lidí staral Kuba. Ten se na špici točil ještě s dalšími asi 6 závodníky. Postupem času docházelo k větším a menším selekcím. V každém kopečku, či technickém úseku docházelo k řadě nástupů. Takto se čelo závodu nadělilo do menších skupinek. V první skupince 4 lidí byl Kuba. Ve druhé skupince jel Štěpán se Šébou. Ve třetí skupince na dohled té druhé makali oba Petrové (Hruszky a Picka). Za ohlédnutí stojí super výkon Jirky Šebrleho, kterému celý závod sednul a dojel jsi tak pro vítězství ve své kategorii! To stejné jde říct i o zkušeném výkonu Štěpána Karbana, který si pohlídal svojí výhru až na pásku. Pěkný rozjezd do sezóny měl i Petr Picka, který i s pádem dojel na 11. místě.

Závod ale nevyšel dle představ Kubovi, ten se od půlky závodu lehce trápil a celý den mu moc nesedl. Nedokázal se již v posledních metrech závodu zvednout a trošku soupeřům zatopit ve spurtu. Dojel pár metrů za vítězem Lubomírem Petrušem. Stejně tak Hruszky objevil své velké slabiny a mile rád se před objevem sezóny Šébou poklonil!

Bohužel smolnou tečkou závodu je Jirka Míl, který po pádu v jedné pasáži ztratil dobře rozjetý závod. Bohužel to neodnesl jenom materiál, ale i kosti :(. Výsledek? Zlomená kličkní kost, zlomené žebro, zlomená řidítka a představec.

pozn. týmu!! JIRKO PŘEJEME BRZKÉ UZDRAVENÍ !

@JS photo.cz

@Jakub Mokrý foto 🙂