Krkonošská 70 – MIX na 40 km

Týden před Sudetami se Drejslik rozhodl pokořit Krkonošskou 70 v kategorii smíšených dvojic na 40 km.

31. 8. 2024 se v Krkonoších konal závod dvojic a trojic na dlouhé i krátké trati jménem Krkonošská 70. Dlouho jsem se tohoto závodu nezúčastnil. Za běžných okolností bych jej letos také neabsolvoval, ale oslovila mě kamarádka, že se jí zrakvil manžel a že hledá náhradníka do závodu na krátké 40km trati v kategorii MIX.

S Lenkou Štolbovou Fridrichovou jsem se letos několikrát potkal na závodech. Výkonnostně jsme na tom letos poměrně podobně, tak jsem souhlasil a hurá na start, který zde probíhá intervalově – nejprve vyráží závodníci dlouhé tratě a pak postupně i trojice na krátkou trať, firemní družstva a smíšené páry…

My jsme vyjeli v 10:33:30 vstříc prvnímu a nejdelšímu stoupání z Jánských Lázní na Černou horu. Lenka rozjela celkem peklo, měl jsem prvních 50 minut průměr 180 tepů… 😮. Musel jsem ji dokonce párkrát okřiknout, ať ubere, anebo ať si jede sama (což samozřejmě v závodu dvojic/trojic nelze a je penalizováno).

V druhém kopci už jsme si doskočili a přeskočili hlavní soupeře a Lenka se maličko uklidnila. Na 20. km byla občerstvovací stanice, dělení tratí 70 a 40 km. Odsud jsme už v relativně přívětivém a poklidném tempu mířili do cíle. Výsledný čas byl bez mála 2 h 17 min a vynesl nám, teamu ENDORPHIN REPUBLIC, krásný první flek ve smíšených dvojicích.

Závod jsme si celkem užili a snad byl i dobrou přípravou na nastávající podzimní část sezóny.

Výsledky k dispozici zde. Ve veteránské kategorii na 40 km vzorně reprezentoval také Kůča, který se svým týmem obsadil 1. místo.

Pedálu zdar!

Další foto viz.