MČR XCM Karlovy Vary

Letos pro naše závodníky nastal vrchol sezóny až ve druhé polovině roku. Mistrovství České republiky v maratonu bylo opět součástí Prima CUPu, a to závodu v Karlových Varech. Trať byla oproti minulým letům pozměněna a vyloženě jí to prospělo. Většina účastníků přijela už v pátek, aby si alespoň část projela. Pak jsme se týmově sešli na večeři, abychom se navzájem motivovali (nebo vyprovokovali 😉) k lepším výsledkům.

Na startu se nás sešlo sedm. Někteří s velkými ambicemi, jiní si jen prostě zazávodit. Shrnutí závodu nebude objektivní, protože ho píše Kůča a je to jen z jeho pohledu 😀.

Alan Hovorka: závodník, který se nějak zapomněl stavit v týmovém zázemí, a tak o něm nic nevím. Jel trať B, kde skončil celkově na 48. místě a 9. v kategorii 45–54 let.


Lukáš Drejsl: pro letošní rok dieselová mašina, která jede konstantní tempo a závodění si užívá. Trať A 107./28. (kat. 35–44).


Lukáš Tříska: závoďák , který se cítí na lepší výsledek, než se nakonec podaří, ale ono to jednou přijde. Trať A 83./10. (kat. 45–54).


Tomáš Kučera (Kůča): do závodu jsem vstupoval sice ve formě, ale s vědomím, že 3 až 4 soupeři jsou na tom lépe. Když jsem během závodu předjel Ondru Fojtíka, který měl žaludeční problémy a nakonec nedokončil, bojoval jsem najednou o třetí místo, takže jsem měl motivaci. Bohužel jsem asi lehce přepálil začátek nebo byl Josef Černý prostě lepší (což je pravděpodobné). Dojel si mě a hlídal všechny moje pokusy o cokoliv. V posledním kopci mi odjel a bylo po naději. Tedy 47./4. (kat. 45–54).


Tomáš Sládek: vstupoval do závodu se znalostí soupeřů a motivací na vítězství nebo alespoň bedny. Ale soupeři byli připraveni taky výborně. Tomáš zhodnotil, že už nemohl udělat víc, a tak to dalo „pouze“ na 26./5. (kat. 35–44).


Sebastián Vlček: letos si vybírá jen některé závody a na ty se dokáže vždy připravit. Z mého pohledu zajel dobře, ale Séba s výsledkem nebyl vůbec spokojen, cítí, že nemá natrénováno, co by potřeboval. Měl v závodě i krize, které ho připravily o lepší výsledek. Tak to bylo za 24./5. (kat. 19–34).


A nakonec ten momentálně nejlepší z nás – David Dvořák: jel bez licence a tím pádem bez možnosti stát se mistrem ČR, protože jeho kategorie je společná s Elitou. Ale v rámci Prima CUPu se vyhlašuje. David jel od začátku hlavou a nesnažil se honit první skupinu a přemotivované chrty. V prvním kopci, který se jel dvakrát, začal sjíždět ty, co to přepálili, a posouval se pořadím stále vpřed. Postupně předjel i Toma se Sébou. A jako jediný slavil pódiové umístění, 16./1. (kat. 19–34).

Závody proběhly za parádního počasí. Tak jsme si to snad všichni užili.

Celkové výsledky zde.