1000mil – 187hodin OD startu – den DEVÁTÝ

Letošní průběh Mílí má pro Milana dost podobný ráz. Jsou dny kdy bez obtíží ukrajuje kilometry k cílí, ale také dny, kdy zejména v průběhu dne musí řešit nechtěná zdržení a dohánět je za horších podmínek ve tmě. Ať už to bylo vrácení k CP1, tak i rozbahněná trať na polních cestách, která byla způsobena bouřkami a značným množstvím srážek. Může se to zdát jako malý problém, ale lepící se bláto zcela znemožnilo jízdu na kole a Milan musel vyčkat několik hodin až cesty malinko oschnou a pak teprve pokračovat v jízdě.

Jízda po těchto cestách znamenala, že po pár metrech táhnete kolo jako sáňky.
Dle slov Milana: “ na Vánoce tam budeme“, lze usuzovat, že po sněhu by se to táhlo asi lépe.

Dovedeme si představit, že další taková zdržení jsou už opravdu hrou na nervy a morál hnát to kupředu trochu vyprchává. Holt počasí dokáže už tak složitý závod udělat ještě těžším.

Symbióza s Tomášem Fabiánem nebyla pouze o společném ukrajování trati. Milan je menšího vzrůstu, ale ty třešně by si opravdu rád dal.
Odměna za ty strasti ve formě fajnové večeře.

Zdá se, že tato večeře Milana nakopla a dále se pohybuje na trati osamocen. Závod se pomaloučku blíží ke svému závěru a Milan přeřadil rychlostní stupeň a už se pohybuje na čtvrtém místě s hratelným rozdílem na třetí pozici. Vedoucí duo závodníku má však stále poměrně velký náskok. Tak uvidíme, stále platí dokud nejsi v cíli, nejsi v cíli. 🙂

Novotný Tomáš, člen vedoucího dua.