25. ročník středečního COVIDního poháru 2020

Na Broumovsku pořádá SK BP Lumen na podzim tradiční Středeční pohár. Jeho souhrn si můžete přečíst v článku Lukáše Drejsla.


Tak jako každý rok se i letos uskutečnil všemi oblíbený a legendární „středečák“. Jedná se o tradiční podzimní MTB seriálek, který je tu s námi již čtvrt století! Letos bohužel značně poznamenaný COVÍDkem. První dva závody bez omezení, na dalších dvou již všude po areálu v rouškách a 5/7, kdyby nebyl pohotově posunut o pár dní „dopředu“, by se už ani neodjel. Tím bohužel celý pohár skončil, ale lepší něco nežli nic 😁.

Konkurence na jednotlivých závodech jako vždy solidní. Na startu se středu co středu schází místní profíci a eliťáci Káňa, Ševců a Čapíno, žijící legendy Pítrs, Hejsek, Pokémon doplněni o duo Happy a Brendlik jsou vždy zárukou pořádného závodění.

První závod na Odolově mi extra nevyšel a po 3 minutách jsem v prvním sjezdu zrušil zadní galusku a bylo po závodění. To v Červeném Kostelci to byla jiná káva, dobré nohy a neúčast eliťáků mi dala na absolutní vítězství 😁.

V Teplicích a v Polici nad Metují potvrzuji solidní formu a beru druhé fleky v kategorii.

Poslední závod na „pálence“ mi opět nijak extra nevyšel, byl to onen, na rychlo uspořádaný závod, před COVID stopkou a po Nova Cupu v Mikulově jsem neměl úplně freš nohy. Počasí mé rozpoložení nijak nevylepšilo a solidně jsem se v závodě plácal 😁.

Sečteno a podrženo mi to ale nakonec dalo na 2. fleka v kategorii „rakváči“ MASTERS I. Fotka z pódia možná taky bude, až to vládní nařízení povolí, a tak prozatím nezbývá než poděkovat pořadatelům za velmi intenzivní zážitky – sláva vítězům, čest poraženým!

Pedálu zdar a za rok snad opět na startu „středečáku“.

Za fotky děkujeme POKE foto.