Mistrovství galaxie v pivním triatlonu 😃

Koncem září Drejslika čekal nelehký úkol – vyladit formu a obhájit mistrovský titul v pivním triatlonu. Jak se vypořádal s konkurencí ve svých parádních disciplínách, se dozvíte na následujících řádcích.

V sobotu 26. 9. 2020 se konal již 23. ročník legendárního Pivního triatlonu – pro místní borce je to vysoce prestižní závod = mistrovství světa/galaxie 😃. Tento závod se pravidelně koná vždy až po ukončení hlavní závodní sezóny, jelikož svou náročností pokosí nejednoho závodníka.

Hrubý program celé akce:

Prezentace od 12 hod. a ve 13 hod. hromadný start všech závodníků včetně štafet…

  1. Náročný Hvězda-kross běh na 4 km v okolí notoricky známého sudetského sjezdu Hvězda,
  2. 25km silniční okruh Hlavňov, Pasa, Jetřichov, Lachov a zpět do Hlavňova,
  3. 5 x 0,5 l piva Primátor 10°, po dokončení závodu v cílovém prostoru musí být udržen celý obsah v žaludku po dobu minimálně 2 min. – pokud se pozvracíš, piješ znovu 😀,
  4. již neměřená disciplína – libovolné pokračování v pití piva až do konce.

Nyní již k samotnému závodu.

Už od pátečního odpoledne poměrně vydatně pršelo a teplota se pohybovala okolo 9 °C. Předpověď na sobotní den se nijak zvláště neliší, a tak až do samotného startu závodu prší v podstatě nepřetržitě – prášit se rozhodně nebude! Na startu se sešlo celkem 32 srdcařů a dokonce 2 srdcařky 😉. Úderem 13. hodiny startujeme směr Hvězda.

Od prvního kroku mimo asfaltku bláta a vody až po kotníky, zkrátka pravý podzimní kross. Já jako neběžec se snažím úplně nepřepálit první metry závodu a držím se v háku někde kolem 6. místa, a dokonce se mi toto umístění daří udržet až do cíle.

Následuje depo, kde se z běžců stávají cyklisté. Hurá, konečně má disciplína. Bohužel jsem se ale v depu zdržel déle, než je zdrávo, a skupinka, ve které jsem z taktických důvodů prostě měl i chtěl být, mi o pár vteřin ujíždí. Po několika minutách FULL GASu se do skupiny dotahuji a začínáme postupně dojíždět lepší běžce-necyklisty, až zůstávám na čele osamocen pouze s legendou Pítrsem. Ten mi v posledním brdku o pár vteřin odskočil, a tak dojíždím do depa se ztrátou cca 20 vteřin, vydýchaný, připraven tam poslat 5 škopků v bombách. K obávanému pití piva není co dodat. Je potřeba mít dokonale zmáknutou techniku a hlavně timing. 1., 2. a 3. pivko jsem tam poslal dle plánu, ale od 4. se mi pije poněkud hůř. Co lok, to říh a žaludek úplně betonový 😃.

Naštěstí ale Pítrs měl podobné potíže a oba se scházíme těsně před cílovou páskou a dáváme si špurta v 5. pivu. O prsa korejky jsem špurta vyhrál a mohl tak slavit obhajobu titulu mistra světa v pivním triatlonu!!!

Pro zvědavé jedince, které zajímá, jak jsme si časově počínali, viz celkové výsledky. Ve volné zábavě jsem se taky neztratil, ale to tu asi nebudeme pitvat… 😀

Závěrem děkuji jménem nás, spolupořadatelů, všem odvážlivcům a sponzorům za účast a podporu, bez Vás by to nešlo a za rok na startu na viděnou!

Další foto na stránkách pořadatele.