Memoriál Oldřicha Máchy aneb XC v Josefově

Další úspěšný závod v podání Moniky Tučkové byl jubilejní 20. ročník Memoriálu Oldřicha Máchy. Jak to v Josefově vypadalo, si můžete přečíst v jejím článku.

V neděli 15. 9. jsem se vydala na tradiční XCéčko do Josefova i přes to, že jsem týden kvůli pracovním povinnostem neseděla na kole. Ale jak říkám, tradiční krásný závod, plný zajímavých technických úseků a letos i novinek na trati.

Neděle ráno a já odjíždím opět na závod. Přihlášení, příprava kola, oblékání se do kůže, … taková ta klasika před závodem. A hurá na trať. Opět krásná jako každý rok. Pravda, 2 úseky jsem nedávala, i když jsem je marně v závodě pořád zkoušela, ale „můj“ zapeklitý výjezd s levotočivou zatáčkou zvládám napoprvé … uff. Tak ještě 3x v závodě – snad to vyjde . Nooo, jinak nohy nic moc, ale co sem čekala, po týdnu bez kola.

Úderem 12. hodiny a výstřelem z děla se vydáváme na 3 okruhy. Musím říct, že hromadný start kategorií kadetek, kadetů, juniorek, žen, masters a open není úplně ideální. A ke všemu hlásí ženy až na konec pelotonu – pecka.

První úzký výjezd a lidi padají z kola. Nezbývá mi nic jiného než také slézt. Když jsem se vyškrábala nahoru, vidím první baby asi 150 m přede mnou na obrátce u stromu a pomalu už jedoucí zpět proti mně. „To nejsem schopná sjet.“

Nějaké jsem ještě měla za sebou, tak jedu aspoň tak, abych jim odjela. Kolo od kola se mi jede hůř, a to to šlo blbě hned od startu . Nicméně si závod užívám jako každý jiný, i když vlastní výkon a pocity těla stojí za prdlačku.

Do cíle přijíždím na 2. místě v kategorii. Závod byl vypsaný i jako mistrovství Královéhradeckého kraje, což se mě ale netýkalo, protože náš tým SKIBIKECENTRUM.CZ team je registrovaný v kraji Středočeském. To ale, jak určitě víte z předchozích článků, jsem také jela (nedaleko Prahy) a obsadila 2. místo .

Každopádně krásný závod, počasí na jedničku, báječné švestkové buchty v cíli, organizátoři opět milí, báječné ceny a prize money k tomu. Co víc chceš …

Celkové výsledky jsou zde.

Za krásné fotky děkujeme pořadateli závodu.