Lesák CUP 2019

V sobotu 24. 8. 2019 se konal v Bohdašíně u Červeného Kostelce Lesák CUP, kde měl náš tým slušné zastoupení v podání Moniky Tučkové, Lukáše Drejsla, Lukáše Třísky a Davida Dvořáka. Pro závodníky zde byl připravený okruh o délce 20 km s převýšením 700 m, který někteří jeli 2krát.

V pravé poledne zazněl výstřel a celé to vypuklo. Na trať plnou kopců a techniky vystartovali závodníci na dvě kola a 5 minut po nich závodníci na jedno kolo. Hned od startu na všechny čekal celý kilometr do kopce na Panskou stezku, který byl zakončen vrchařskou prémií o sud piva. Na kopci byl jako první domácí závodník Michal Kaněra, který svou prémii po závodě dal do placu. Závod pokračoval krásným prostředím Jestřebích hor, kde trasa byla pořád z kopce do kopce a některé pasáže dělaly problémy i zkušeným jezdcům. Vedla lesními cestami, kde nechybělo mnoho kořenových pasáží, rozbitých i zpevněných sjezdů nebo výjezdů a sem tam i nějaký drop.

Na trati bylo i několik zábavně pojmenovaných singlů, jako např. Klíštětová ulička, Halda trail, Jump držka nebo trail Kryštofovy kameny.

V tomto závodě měli velikou výhodu závodníci s celoodpruženými koly.

Nejlépe si z naší čtyřky vedla Monika Tučková, která absolutně ovládla kategorii žen na krátké trati.

Z mužů si pak skvěle vedl Lukáš Drejsl, který vybojoval 3. místo v kategorii a zároveň i 4. místo absolutně.

Následoval ho David Dvořák, kterému to dalo na 3. flek v kategorii. Lukáš Tříska vybojoval krásné 4. místo v kategorii.

Akce byla skvěle organizovaná, trať dobře značená, hezky upravená a v cíli nechybělo dobré občerstvení.

Z pohledu Třískyna:

„Na Lesák CUP jsem se letos těšil, jelikož jsem ho absolvoval minulý rok jen na jedno kolo. Na trati jsem se držel ke konci Petra Sulzbachera, který byl po operaci menisku, a bylo možné s ním jet technicky obtížnější pasáže. Ke konci mi zbylo ještě trochu sil, tak jsem trochu zrychlil. Atmosféru závodu výborně opět vtipně komentoval Luboš Toman. Krásné zázemí, fajn lidi a slunečné počasí. Takže mi ani nevadila bramborová medaile v kategorii.“

Celkové výsledky na sportchallenge.

Zdroj fotek je FB profil závodu.